Tips voor thuiszitten

We zien allerlei initiatieven ontstaan voor als u thuis zit.

Bewegen

bewegen in de stoel

Vanuit de stoel kunt u toch in beweging blijven. De twee filmpjes van de fysiotherapeut Multifysio uit Landscheiding laten dit zien. Deze filmpjes zijn speciaal gemaakt voor mensen die helaas nauwelijk meer de deur uit komen. Klik hier voor het eerste filmpje. Het tweede filmpje is een vervolg op de oefeningen. Klik hier

Ook stimuleren Olga Commandeur en Duco Bauwens elke Nederlander elke dag weer op de televise om mee te bewegen! Kijkers kunnen door mee te doen aan de oefeningen al de helft van de dagelijkse norm van 30 minuten gezond bewegen behalen. Klik hier om verschillende afleveringen te bekijken.

Academie van Omroep Max

Vindt u het ook zo interessant om iets nieuws te leren en zo op de hoogte te blijven van de laatste inzichten? Met de MAX Academie kunt u op elk gewenst moment van de dag terug naar de collegebanken! De colleges zijn primair gericht op 55-plussers. Een vooropleiding of voorkennis is niet vereist.

In de 10 colleges hieronder delen 6 topdocenten van de Leyden Academy hun kennis met u. Ze behandelen actuele wetenschappelijke inzichten voor een gezond en gelukkig lang leven. Ook krijgt u veel praktische adviezen en tips waar u zélf direct mee aan de slag kunt. Klik hier voor meer informatie.

Thuis bingo

Speelt u graag bingo? Dit kan tegenwoordig ook op internet. Meespelen is gratis. Van maandag t/m vrijdag wordt er elke dag van 13 uur tot 14 uur gespeeld. https://www.denationalethuisbingo.nl/

Online puzzelen

Het populaire puzzelboek Denksport heeft ook een online variant. Elke dag verschijnen er 4 verschillende, nieuwe puzzels: een Sudoku, een woordzoeker, een Kruiswoord en een Zweedse puzzel. Het is dus zeker een aanrader om hier dagelijks een kijkje te nemen. Ga naar de Denksport online puzzels.

Dagbesteding tips

Kunt u niet naar de dagbesteding? Deze website staat vol met tips om te doen. Zo staan er nu bijvoorbeeld knutsel ideeën in voor Pasen. https://www.digidagbesteding.nl/

knutsel idee

100 activiteiten om te doen met personen met dementie

Op de website van Alzheimer Nederland staan allerlei tips om te doen. Ze staan overzichtelijk per categorie aangegeven. Klik hier voor meer informatie.