Als een vogel zo vrij

Op maandag 4 juli zijn een aantal groep 7 leerlingen van basisschool de Vuurtoren in De Thuishaven geweest om samen met bewoners gedichten te schrijven en te praten over het thema 'vrijheid'.  De gedichten die de leerlingen samen met de bewoners hebben gemaakt, zullen later dit jaar onderdeel zijn van de theatervoorstelling 'Maduro' over 75 jaar vrijheid.

De gedichten die de bewoners hebben gemaakt, worden voor de voorstelling gevouwen tot kraanvogels, welke symbool staan voor vrijheid. De theatervoorstelling zal plaatsvinden in het Amare theater, en in co-productie zijn met het Residentie Orkest en Dutch Don't Dance Division. 

Het was een bijzondere middag, de leerlingen waren erg onder de indruk van de verhalen van onze bewonres. Met de vraag: 'wat betekent vrijheid voor u?', was er veel om over te praten. De leerlingen hingen aan de lippen van onze bewoners. Ook onze bewoners waren onder de indruk. De kinderen zijn zo jong, maar hebben nu al veel empathie voor de verhalen van de bewoners over de oorlog en de moeilijke tijd van de wederopbouw die daarop volgde. 

Gedichten over vrijheid

Onder het genot van een sapje, koekje en een lekker ijsje zijn er mooie gesprekken gevoerd en hele bijzondere gedichten geschreven. Zodra we weten wanneer de voorstelling plaats gaat vinden, zullen we samen met de bewoners de voorstelling bijwonen. 

Wij willen iedereen die dit project bedacht, opgezet en uitgevoerd heeft, ontzettend bedanken en wij hopen in de toekomst weer bij de mogen dragen aan dit soort fantastische projecten.  Met speciale dank aan ‘Kwekers in de kunst’. 

Jessie van der Meer
Medewerker Welzijn

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau