Visquiz De Thuishaven was een groot succes!

"Let u nog wel op," zegt de cameraman tegen een bewoner van De Thuishaven terwijl ze haar haring eet. "Ja hoor, ik woon hier al mijn hele leven. Ik ken Scheveningen heel goed," zegt ze. De bewoners van De Thuishaven werden afgelopen week verrast. Daar werd namelijk de visquiz georganiseerd. Een quiz voor ouderen met vragen over Scheveningen, opgenomen op verschillende kenmerkende plekken. Deze dag stond in het teken van vis. Een mooie gelegenheid voor de bewoners om weer eens bij elkaar te komen na een lange tijd.

In het teken van vis

De bewoners kregen onder andere vragen over de visserij. Hoe ging de visserij in z'n werk? Wanneer werd de tweede haven geopend en op welke datum was dat? Daarnaast kregen ze vragen over de gebouwen. Het pand waar nu Muzee Scheveningen is gevestigd, was ooit gebouwd als school. Wat was de naam van deze school? Hoe heten de gouden sierknoppen aan de voorzijde van het hoofdijzer? Wilt u zelf ook nog eens deze vragen beantwoorden? Dit kan. De quiz is georganiseerd door Oude Kerk Evenementen en hier terug te zien:

 

"Mensen hebben elkaar echt lang niet gezien. Het is echt fijn dat dit nu weer kan," aldus Anieke Hakvoort (welzijnsmedewerker).
Bij een quiz hoort natuurlijk ook een winnaar. Meneer den Heijer won het bronzen beeldje van 'Het Vissersvrouwtje'. Hij had het helemaal niet verwacht maar is heel erg blij met de prijs!

De Thuishaven bewoners visquiz 

 

Mevrouw de Niet De Thuishaven visquiz 

 

Deel dit item