Eerste bewoners gevaccineerd

Vandaag zijn wij bij Tabitha gestart met het vaccineren van verpleeghuisbewoners. Nadat vorige week zes zorgorganisaties in Nederland het spits afbeten, zijn deze week ook de andere verpleeghuizen aan de slag gegaan. Een stap richting meer bescherming en vrijheden.

  “Ik ben intens blij dat met het vaccineren een belangrijke stap vooruit wordt gezet “, aldus bestuurder Henriette Bertels. Het vaccineren begon vanochtend om 8:00 bij de locatie Tabitha.

“Ik word er gewoon bijna emotioneel van,” zegt locatiemanager van Tabitha Aveliene Kool. “Het is een pittige tijd. Ik gun de bewoners dat ze weer hun familie en vrienden vast mogen houden. Na zo’n zware tijd geeft dit onze bewoners weer wat perspectief.”

Alle vaccins deze week

Bij de andere locaties van Cardia worden de vaccins ook deze week gezet. Een bijzonder moment dat dan ook wordt gevierd met iets lekkers voor de bewoners. Specialist Ouderengeneeskunde Elisabeth Schrijvers: “Er is weer uitzicht naar meer leven voor onze bewoners. Dat is wat mij betreft het allerbelangrijkste!”

Deel dit item