Floriadehof volledig bewoond

De nieuwe, duurzame verpleeghuislocatie Floriadehof is sinds deze week volledig bewoond. In december vond de sleuteloverdracht plaats van deze nieuwe locatie in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen. Deze week komen de laatste, nieuwe bewoners. “De eerste bewoners reageerden heel enthousiast op de inrichting, We doen het tenslotte om hen een fijn thuis te geven,” aldus Annelies Kloppenborg, regiomanager van Floriadehof.  

Kleinschalig wonen

Floriadehof is een verpleeghuislocatie voor 64 mensen met dementie. Er zijn vier etages. Op elke etage zijn twee woningen met centrale woonkamers. In deze woonkamers wordt gekookt. Daarnaast vinden hier gezamenlijke activiteiten plaats. Floriadehof streeft naar een warme sfeer waarin mensen zich thuis voelen. De kleurige bloemen die overal terugkomen, herinneren aan de Floriade van weleer. “De mensen hier zijn heel aardig. Ik heb hier zelfs een paar vriendinnen “, aldus mevrouw Muller – Grobben, één van de nieuwe bewoners.  Ze straalt en is blij om in deze nieuwe, moderne locatie te wonen.

“Ik help vaak mee met het koken, dat vind ik erg leuk!”

Eerste bewoner Floriadehof foto 3 1

Duurzame locatie

Voor deze nieuwe verpleeghuislocatie is duurzaamheid belangrijk. Het dak is voorzien van zonnepanelen. Daarnaast heeft het gebouw een warmtepomp. Dit is energiezuinig en het geeft een aangename temperatuur. In de zomer is het heerlijk koel en in de winter heerlijk warm. Naast duurzaamheid zijn verbinding, persoonsgerichte zorg, een veilig thuis en modern ook visiepunten van dit nieuwe verpleeghuis.  “We zetten in op betekenis van leven en zingeving,” aldus de bestuurder van Cardia, Henriëtte Bertels.

Veilig thuis

Het bieden van een veilig thuis is belangrijk voor Floriadehof. Alle bewoners hebben veel ruimte om rond te lopen. Daarnaast hebben ze allemaal een bandje om hun pols. Hiermee openen ze zelf hun slaapkamerdeur. Als het kan, gaan ze ook zelfstandig naar buiten. Dit wordt, zo nodig, ondersteund met behulp van een GPS systeem. Het is belangrijk voor mensen met dementie dat ze goed in beweging blijven. Daarnaast draagt dit bij aan het bieden van een veilig thuis. Eén van onze visiepunten.

Benieuwd naar het wonen in Floriadehof? Neem dan contact op met het Klantenbureau via 070 80 08 888.

Deel dit item