Leerafdeling Floriadehof officieel geopend

Een leerafdeling is een afdeling die wordt gerund door leerlingen en stagiaires onder supervisie van een verzorgende IG en een coördinerend verpleegkundige

Op dinsdag 18 oktober is de leerafdeling van Floriadehof officieel geopend. Na een lange tijd van voorbereiden hebben 2 leerlingen de linten doorgeknipt. Daarmee is de eerste leerafdeling van Cardia gestart! Het openingsmoment werd gevierd met een gezellig hapje en een drankje.

Een leerafdeling is een afdeling die wordt gerund door leerlingen en stagiaires onder supervisie van een verzorgende IG en een coördinerend verpleegkundige. Op de leerafdeling werken stagiairs en leerlingen van verschillende leerjaren samen. Ouderejaars begeleiden bijvoorbeeld de jongerejaars. Op de leerafdeling op de begane grond van Floriadehof wordt dus veel aandacht gegeven aan opleiden en ontwikkelen. Het samen leren in de praktijk is het voornaamste kenmerk van de leerafdeling. Op een leerafdeling worden stagiairs en leerlingen bijvoorbeeld uitgedaagd om eigen initiatief te nemen, zelfstandig te werken, samen te werken en feedback te geven en te ontvangen. 

Aantrekkelijke werk- en leeromgeving

Door het aanbieden van een goede leer- en werkplek hopen we veel van deze stagiairs en leerlingen te behouden in Floriadehof en ze te motiveren om zich verder te ontwikkelen in dit vakgebied. Een leerafdeling biedt leerlingen en stagiaires een unieke werkplek door van én met elkaar te leren, In het huidige zorglandschap met de personeelstekorten is een leerafdeling een kans om zorgpersoneel op te leiden en te behouden.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau