Geestelijk verzorger Tabitha | Even voorstellen ... Janneke Bregman

Mijn naam is Janneke Bregman, sinds januari 2019 werk ik als geestelijk verzorger bij Cardia, locatie Tabitha. Daarnaast werk ik één dag in het basisonderwijs en begeleid ik kinderen op sociaal emotioneel gebied. Ik heb hart voor kleine en grote mensen.

In mijn werk als geestelijk verzorger heeft de ontmoeting met de medemens mijn hart. Ik vind het belangrijk om met bewogenheid en aandacht het verhaal van de ander tevoorschijn te luisteren en te ontdekken wat er in het hart van de bewoner leeft.  In het levensverhaal zijn mooie en moeilijke hoofdstukken, die met mij gedeeld worden. Dat ervaar ik als een geschenk van vertrouwen. Ik vind het wezenlijk om de ander nabij te zijn juist ook als het leven moeilijk is. Rondom het afhankelijk worden, ervaringen van verlies, ziekte en dood.  Dan probeer ik af te dalen in het donker en zo hoopvol nabij te zijn. Daarin zoek ik naar uitzicht en houvast en sluit ik aan bij de belevingswereld  en (religieuze) achtergrond van de bewoner. Het geloof komt regelmatig ter sprake, door samen een lied te zingen, te bidden of een ritueel te begeleiden. De inspiratie in mijn werk vind ik bij de onvoorwaardelijk liefde van God voor ieder mens zoals Okke Jager eens schreef; ‘Hoe kostbaar is een kwetsbaar mens’

Het beroep van geestelijk verzorger is mooi en intens. Als ontspanning loop ik hard, wandel ik graag, neem ik een duik in zee of ben ik aan het kokkerellen in de keuken. Daarnaast schrijf ik graag en vertrouw ik mijn ervaringen toe aan het papier.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau