De beweegweek was een groot succes!

De bewoners hebben een sportieve week gehad. In de week van 9 tot 15 mei werd namelijk de beweegweek georganiseerd op verschillend locaties. Tijdens deze week werd er extra aandacht besteed aan bewegen.

Waarom de beweegweek?

De beweegweek is georganiseerd om meer aandacht te krijgen voor het beweeggedrag van onze bewoners en medewerkers. De meeste bewoners bewegen in het algemeen te weinig. We wilden ze daarom uitnodigen om tijdens de beweegweek zoveel mogelijk te bewegen!

Gevarieerd programma

Elke dag konden de bewoners deelnemen aan een activiteit. Het was een erg gevarieerd programma.

In Landscheiding stond er elke dag voor een andere etage zwemmen op het programma. Ook werd het een feestelijke boel in het Grand Café. De ballonnen vlogen heen en weer tijdens een gym oefening met ballonnen, ballen en andere materialen. Daarnaast streden de bewoners tegen elkaar in een sjoelcompetitie. En werd er genoten van het mooie weer tijdens het wekelijkse wandeluitje. Midden in de week werd er een balletje gegooid tijdens een potje koersbal. Voor veel bewoners was dit was een nieuw spel. De week werd afgesloten met een dansles van danseres Ingeborg. In de zaal klonk mooi gezang, de heupen werden losgegooid en er werd genoten van een gezonde snack.

In De Thuishaven was de beweegweek ook een succes. De bewoners gingen lekker naar buiten en maakten een ritje op de duofiets. Naast het ritje op de duofiets hebben de bewoners een prachtige wandeling gemaakt in Ockenburgh.

De bewoners in Onderwatershof hebben het ook erg naar hun zin gehad. De voetjes gingen van de vloer tijdens het dansen, en de stemmen werden opgewarmd tijdens de gezellige muziek. Daarnaast kon een potje koersbal natuurlijk niet ontbreken.

De beweegweek was weer een groot succes. Veel dank aan alle collega’s die hebben geholpen om dit mogelijk te maken! De bewoners hebben dankzij jullie enorm genoten en veel plezier gehad!

 

Deel dit item