Maatregelen Coronavirus

Om onze cliënten en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen tegen besmetting van het Coronavirus hebben we besloten om de maatregelen tot in ieder geval eind van de maand aan te scherpen.

 

Vermijden van grote groepen in een ruimte

  • Er vinden geen activiteiten plaats in het restaurant en maaltijden worden niet genuttigd in het restaurant. 
  • Bijeenkomsten en uitjes gaan niet door. De kerkdiensten zullen wij aanpassen naar kleinschalige huiskamervieringen.

Beperken van bezoek

Wij vragen familie om het aantal bezoekers te beperken tot 1 per dag en geen dieren mee te nemen. Vanuit de overheid wordt geadviseerd om kinderen tot vijf jaar niet in aanraking te laten komen met kwetsbare personen. Bezoekers die verkouden zijn, niezen, hoesten of koorts hebben zijn niet welkom tot 24 uur nadat zij volledig klachtenvrij zijn. 

Andere externe mensen willen we vragen om onze woonzorglocaties niet te bezoeken. We verzoeken de bezoekers om zich te melden bij de receptie. 

Hygiëne maatregelen

Komt u wel op bezoek, dan vragen wij u dringend om de hand- en hoesthygiëne maatregelen op te volgen:

  • Handen wassen met zeep bij binnenkomst en verlaten van de locatie;
  • Niezen/hoesten aan de binnenkant van de elleboog;
  • Papieren zakdoekjes gebruiken.
  • We begroeten elkaar met een glimlach en vermijden lichamelijk contact.

Persoonlijke zorg

De kracht van de zorg ligt in persoonlijke contact en aandacht. Het vraagt zorgzaamheid en creativiteit om hier de komende weken uitdrukking aan te geven. We hopen op uw begrip en medewerking. Om de veiligheid van onze medewerkers en cliënten te waarborgen, doen we er alles aan om de kans op verspreiding te voorkomen.

Onze gedachten gaan uit naar iedereen die met de gevolgen van het Coronavirus en de maatregelen te maken heeft, al onze zorgverleners, de zieken, eenzame mensen en iedereen die vervuld is van angst en zorg. We dragen elkaar ook in deze tijd.

Deel dit item