Nel Zeeman genomineerd voor Planetree Persoonsward

Nel Zeeman, vrijwilliger uit Onderwatershof, is genomineerd voor de Planetree Persoonsward voor mensgerichte initiatieven en bijzondere personen in de zorg. De Planetree Persoonsaward is bedoeld als stimulans voor zorgprofessionals en erkenning van mensen die mensgerichte zorg op een bijzondere manier in de praktijk brengen. 

Vanmorgen verraste we Nel met de nominatie. Ze kreeg een bos bloemen, de nominatie in een mooie lijst en een artikel. "Ik ben echt verrast. Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik ben niet de enige. Er zijn een heleboel vrijwilligers die zoveel goeds doen," aldus Nel. Op 14 december worden de genomineerden digitaal voorgesteld en op 15 december wordt de winnaar in deze categorie bekendgemaakt via de social media kanalen van Planetree. 

Reden Planetree Persoonsaward

De Planetree Persoonsaward wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die verbonden is aan een van de partner-zorgorganisaties van Planetree. Daarbij wordt gekeken naar criteria als partnerschap, empathie, kwaliteit en merkbaar verschil maken. Naast de Planetree Persoonsaward, reikt Planetree sinds vorig jaar ook de Mensgerichte Zorg Persoonsaward uit. Hiermee erkent Planetree mensen die niet alleen zélf mensgericht zijn, maar ook dusdanige omstandigheden creëren voor anderen om dat te zijn en uit te dragen, zodat mensgerichte zorg in Nederland, België of daarbuiten groeit in belang en uitvoering. Deze laatste award wordt in 2021 voor de tweede keer uitgereikt.

Planetree Nederland

Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte of aandoening, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals je het je dierbaren gunt. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die dit mogelijk maakt. Alles wat we doen is erop gericht dat zorg als goede zorg ervaren wordt en met plezier gegeven. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én blijvend te ontwikkelen.

Deel dit item