Nieuwe riksja's en opening fietsseizoen in Onderwatershof

Op donderdag 9 maart was het Grand Café van Onderwatershof een gezellige boel. Het nieuwe fietsseizoen werd geopend en er werden nieuwe riksja's op feestelijke wijze onthuld door wethouder Gijs Van Malsen en bewoonster Wil van Kempen. Het fietsproject bestaat al jaren en heeft meer dan 50 vrijwilligers. Er wordt gefietst met bewoners van Onderwatershof, Beukenheim en mensen uit de wijk. Hierdoor komen mensen buiten en blijven ze in beweging. Iets wat heel belangrijk is voor ouderen.

Bewoonster Wil van Kempen: ''De vrijwilligers staan altijd voor ons klaar. Ze zijn altijd vrolijk en blij."

 De nieuwe riksja is vernoemd naar oud-bewoner Jac (Sjaak) van Kempen. Wil van Kempen en haar man Jac (Sjaak) fietsten heel vaak met de riskja en de rolstoelfiets. Jac is recent overleden. Als verrassing voor zijn vrouw, heeft de nieuwe riskja de naam 'Rik-Sjaak' gekregen. De andere riskja werd onthuld als de 'Riksj-Aad', vernoemd naar de bekende timmerman naar Rijswijk, Aad de Heij. Ook hij was een liefhebber van het fietsen. Door Aad ontstond het idee voor het fietsproject. 

Vrijwilliger Andre van Zomeren: ''Mensen komen buiten, dat gebeurt vaak te weinig."

We willen alle vrijwilligers bedanken voor het fietsproject. Het is prachtig om te zien hoe het fietsproject bij Onderwatershof zich heeft ontwikkeld en er zoveel vrijwilligers zijn die mee willen doen!

 

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau