Oekraïne middag De Thuishaven

Op donderdag 14 april werd er voor de bewoners van verpleeghuis De Thuishaven en de bewoners van de aanleunwoningen aan de Seinpoststraat en de Neptunusstraat een Oekraïne middag georganiseerd. Tijdens deze speciale middag werd er een presentatie gegeven door het Rode Kruis over wat het Rode Kruis doet in Oekraïne en hoe je in Nederland kan helpen. Aan het eind van de middag overhandigde de bewoners zelfgeschreven kaarten. Tijdens de collecte afgelopen week werd nog eens € 44,56 opgehaald.

De speciale middag begon met muzikanten Marlot en Dick. Dick speelde piano en Marlot zong het lied ‘Laat me’. Daarbij werd het eerste hapje geserveerd wat gemaakt is door medewerkers. Het was daarna tijd voor de presentatie van het Rode Kruis, door Elly van Buren. Ze vertelde over hoe het Rode Kruis werkt in Oekraïne door medische hulp te verlenen en voedsel uit te delen. Niet alleen in Oekraïne, maar ook in de buurlanden. Daarnaast hebben de mensen veel meegemaakt, het Rode Kruis is er ook om een luisterend oor te bieden.

Elly vertelde over de vluchtelingen in Nederland. “Het is soms zwaar, veel vrouwen zijn hier zonder man en met kinderen. In een kerk waren bijvoorbeeld vluchtelingen opgevangen. Het is een gewoonte in Oekraïne dat de vrouwen een bos bloemen krijgen van hun man op Internationale Vrouwendag. Toen de kerk dat hoorde, kregen de vrouwen op Internationale Vrouwendag een bos bloemen van de kerk. De vrouwen raakten daar zo van ontroerd,” vertelt Elly.

Overhandiging kaarten

Het was een mooie middag en er werden veel vragen gesteld. De bewoners van het verpleeghuis en de aanleunwoningen konden de afgelopen weken kaarten schrijven met Oekraïense teksten. Daarnaast staat er een collectebus van Giro555 waar iedereen geld in kan deponeren. De kaarten met Oekraïense teksten werden aan het eind van de middag overhandigd aan Elly van Buren. Ze maakt hier veel mensen blij mee!

Deel dit item