Opening stilteruimte Tabitha

Op donderdag 15 december werd de stilteruimte in woonzorgcentrum Tabitha geopend. Een prachtige, kleine ruimte op de begane grond waar bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers zich even terug kunnen trekken en hun gedachten kunnen laten gaan. In een huis waar het soms druk kan zijn met mensen om je heen, maar ook in het werk, is een stilteruimte een fijne plek om even tot rust te komen. De stilteruimte werd geopend door bewoonster Joke Boers.

Tijdens de opening op donderdag 15 december klinkt er pianomuziek van Hetty Bosveld. Geestelijk verzorger Janneke Bregman leest een gedicht voor en Joke Broers knipt het lint door. Het is een mooie bijeenkomst met ruimte voor muziek, stilte en poëzie. Een stilteruimte is een plek waar mensen zich kunnen terugtrekken, iets kunnen lezen of luisteren naar rustgevende muziek.

Plek om te gedenken

In de stilteruimte is er plek om iemand te gedenken en een kaarsje aan te steken, een naam of wens op een hartje te schrijven en in de wensboom te hangen. Na het overlijden van een bewoner wordt de naam op een gedachtenissteentje geschreven en bewaard in de stilteruimte. Er is ook een gebedenboek waar u een gebed of een gedachte (anoniem) in kunt schrijven. In de kerkdienst in Tabitha worden deze gebeden uitgesproken. Ook kan er in alle rust een gesprek gevoerd worden in de stilteruimte.

“We hopen dat de stilteruimte een warme en waardevolle plek wordt in Tabitha waar veel mensen gebruik van gaan maken,” aldus geestelijk verzorger Janneke Bregman.

 

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau