Rondleiding door onze nieuwe locatie Floriadehof

In de afgelopen dagen vonden er digitale en fysieke rondleidingen plaats in onze nieuwe locatie Floriadehof voor bewoners, medewerkers en verwijzers. De locatie is bijna klaar voor gebruik.

Op 17 november krijgen we de sleutel en in december heten we de eerste bewoners van harte welkom. Heeft u de digitale rondleiding gemist? Dan nemen we u in deze blog graag nog eens mee door de nieuwe locatie.

Floriadehof beschikt over vier etages en op elke etage bevinden zich twee woningen met eigen woonkamers. In een woning wonen 8 mensen. De woonkamers zijn ruim 100m2 groot. Ze zijn rustig ingericht. Er komen veel groene tinten terug in het interieur waardoor er een warme sfeer ontstaat. Daarnaast bestaat de woonkamer uit andere zachte kleuren die allemaal op elkaar zijn afgestemd. Op deze foto’s ziet u een plattegrond van de woning en een impressie van de kleuren die gebruikt gaan worden in het interieur van Floriadehof:

Woonkamers

In de woonkamers vindt u een ruime zitgedeelte. Daarnaast is er een keuken met een kookeiland en een gedeelte om met elkaar te eten. Als bewoner wordt u betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. U kunt dus zelf helpen met koken en aangeven wat u graag wilt eten.

Succesvolle innovaties

Daarnaast gaat Floriadehof gebruik maken van succesvolle innovaties zoals de Duo Fiets, de Tovertafel, Robotkat, Samsung the Frame TV, Google Home, Qwiek-up Projector en de Silverfit fiets. Enkele innovaties zijn nog niet gerealiseerd, daarvoor zijn we nog hard op zoek naar sponsoren.

Visie Cardia

Floriadehof wordt gerealiseerd op basis van de visie van Cardia die is gesymboliseerd middels een bloem. Enkele belangrijke waarden van Cardia zijn:

  • Het creëren van een veilig thuis voor bewoners;
  • Het gebruik van moderne technologie;
  • Persoonsgerichte zorg vanuit christelijke waarden.

U kunt de uitleg over deze waarden en een rondleiding door het pand nog eens bekijken via het onderstaande filmpje. Locatiemanager van Cardia, Annelies Kloppenborg, geeft via dit filmpje een digitale rondleiding door het pand.

Deel dit item