Mevrouw Kortekaas over Tabitha: “Het is hier fantastisch. Ik heb niks te klagen.”

Mevrouw Kortekaas - Duivestein is bijna 90 jaar oud. Ze woont pas 3 maanden in Tabitha maar vindt het nu al ‘fantastisch’. Ze doet mee aan bijna elke welzijnsactiviteit en is een groot gedeelte van de dag te vinden in het pas vernieuwde Grand Café van Tabitha. “Het is zo leuk allemaal. Je wordt volop bezig gehouden. De ene dag gaan we gymmen, en dan weer muziek maken. Er is voor iedereen wat te beleven,” vertelt mevrouw Kortekaas enthousiast.

Een fijne plek, volop te eten en gezellige activiteiten

In woonzorgcentrum Tabitha wonen mensen met dementie en chronische lichamelijke klachten. U kunt in Tabitha terecht vanaf zorgprofiel VV04. Mevrouw Kortekaas woont op de vierde etage en heeft al van jongs af aan last van reuma. Ze heeft nu veel pijn en daarom lukt het niet meer om thuis te wonen. In Tabitha krijgt ze de verzorging die ze nodig heeft.

“Ik speelde altijd xylofoon en Marimba”

Mevrouw Kortekaas is muzikaal. Ze geniet daarom ook erg van het bewonerskoor en van alle andere muzikale activiteiten die aangeboden worden in Tabitha. “Vanmorgen was er accordeonmuziek en hebben we gezongen in het Grand Café. Ik heb vroeger altijd opgetreden door het hele land. Ik speelde Xylofoon en Marimba. Samen met 2 andere muzikanten trokken we dan het hele land door. Muziek maakt me dus erg gelukkig,” vertelt ze over haar favoriete hobby. “Ik heb het altijd erg druk gehad,” lacht ze: “Ik was coupeuse en maakte bruidsjurken, trouwjurken en nog veel meer. Dit deed ik voor de kost, maar ook vrijwillig voor de hele buurt. Om toch genoeg centen bij elkaar te krijgen, werkte ik ook in een winkel en later in de gezondheidszorg. Ik deed alles om mijn 3 kinderen een goed dak boven het hoofd te kunnen bieden.”

“Mijn dochter belt nog iedere dag”

“Ik heb al reuma van jongs af aan. Hoewel ik veel pijn had, heb ik altijd doorgewerkt. Toen ik 59 was, werd de pijn hevig. Ik ben toen afgekeurd en kon niet meer werken. Toch heb ik altijd veel gedaan voor de buurt, en natuurlijk voor mijn 3 kinderen, 4 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Een leuk clubje bij elkaar zo, ze zijn erg lief.”

“11 jaar geleden overleed mijn man. Ik heb het nog lang zelf gered, maar inmiddels heb ik veel pijn. Ik ben daarom ook blij dat ik bij Tabitha ben gekomen. Ik ben altijd opgegroeid in Loosduinen. Dat is echt mijn stekkie, ik heb 41 jaar in Houtwijk gewoond. Het is dus fijn dat ik zo dicht in de buurt kan wonen. Al m’n kinderen wonen ook dicht in de buurt, dus die komen vaak langs en m’n dochter belt elke dag. Ik vertel haar dan hoe mijn dag was,” vertelt mevrouw Kortekaas.

“Een kroket of eitje als extraatje”

Mevrouw Kortekaas vindt Tabitha erg mooi. “Ik heb alles. Ik heb m’n eigen plekje waar ik me even kan afsluiten maar ik kan ook naar het Grand Café om te kijken of er iets te beleven is. We lunchen en dineren daar ook. Dat is goed hoor. Je kunt volop te eten krijgen. Of je nu zin hebt in bruin brood, krentenbrood of iets anders. Er is altijd genoeg. En soms is er een extraatje, zoals een eitje of een kroket. Ik heb niks te klagen, echt niet. In de avond kies je tussen twee maaltijden. Dat is altijd lekker. Ook de verzorging vind ik erg prettig. Eigenlijk zijn ze allemaal net zo lief. Ze doen graag alles voor me. Maar ik vind het fijn om sommige dingen ook nog zelf te doen. Als ik ze nodig heb, zijn ze er voor me.”

Wilt u meer informatie over het wonen in Tabitha? Neem dan contact op met ons Klantenbureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070 8008 888. Of kijk op www.cardia.nl.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau