Terugblik Planetree Conferentie "Samenspel"

Op 16 mei organiseerde Planetree na twee jaar afwezigheid weer de Planetree Conferentie in Nieuwegein. Het was een inspirende conferentie met interessante sprekers, waaronder Nicolaas Veul, Adelheid Roosen, Jules van Hessen en Sander de Hosson. Elk jaar worden ook de Planetree Awards uitgereikt voor de meest mensgerichte initiatieven in de zorg. Floriadehof was genomineerd voor de Planetree Project Award. Een mooie erkenning voor de unieke visie op zorgverlening en personeelsbeleid waarmee we werken! We hebben de award helaas niet gewonnen, maar het was een mooie dag en we zijn erg blij met de nominatie!

Elke klank is goud waard

Sander de Hosson is longarts en sinds 2012 werkzaam in het Wilhelmina Ziekenhuis. Hij zet zich in om palliatieve zorg beter op de kaart te zetten. Hij is expert op het gebied van leiderschap, wetenschap, lifestyle & health en zorg. Sander gaf ons 'college' en vertelde onder andere over hoe belangrijk het is om te praten over de dood. Daarna vertelde Nicolaas Veul in een collegetour-setting over zijn programma 'Honderd dagen in je hoofd'. 100 dagen was hij in een GGZ-kliniek waar hij zelf beleefde hoe het is om 100 dagen 'vast te zitten' in je hoofd. Een inspirerende sessie waarbij we in het leven kropen van de GGZ-cliënten. Vervolgens vertelde Adelheid Roosen over haar moeder met dementie. Samen met Hugo Borst heeft ze een serie gemaakt 'Thuis op Zuid'. Deze serie gaat over een diverse volkswijk in Rotterdam-Zuid met veel ouderen. In de serie onderzoeken Borst en Roosen hoe het is thuis te wonen met dementie, en wie er dan naar hen omkijkt. En daarnaast: wat is de last voor de mantelzorgers?

Samen zetten we de toon

Dirigent Jules van Hessen nam ons mee in de wereld van het orkest. Hij gaf ons een lesje dirigeren en liet ons zien hoeveel een orkest eigenlijk lijkt op een organisatie. Het thema van de conferentie was 'Samenspel'. Daarom was er tussendoor een muzikaal intermezzo van de dirigent van het Grijze Koppen Orkest. Een groot muziekproject voor kwetsbare ouderen uit zorginstellingen of buurtcentra. Ouderen zingen, maken muziek samen met de instrumenten die worden meegenomen. Tot slot werden de Planetree Awards uitgereikt. De Innovatie Award werd gewonnen door STIP-Stepped Care van WVO Zorg. De Planetree Project Award werd gewonnen door Asster, met de Doelzoeker en de Planetree Persoons award werd gewonnen door Ronald van Nordennen, Specialist Ouderengeneeskunde bij Groenhuysen. Het was een inspirende conferentie, bedankt Planetree!

Over Planetree

Cardia is aangesloten bij Planetree. Planetree staat voor mensgerichte zorg. Planetree verbindt mensen die zorg ontvangen en bieden door te inspireren, adviseren en te ondersteunen. Planetree focust op wat er echt toe doet voor cliënten, naasten en zorgprofessionals. 

Deel dit item