Voor de eerste keer een aanschuiftafel in De Thuishaven

Op zaterdag 29 april werd er voor de eerste keer een aanschuiftafel georganiseerd in woonzorglocatie De Thuishaven van Cardia. De aanschuiftafel is een initiatief van de Participatiekeuken. Tijdens een aanschuiftafel kunnen wijkbewoners aanschuiven voor een klein bedrag en samen met buurtgenoten genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Samen met elkaar en voor elkaar koken en verhalen uitwisselen, dat is het idee. Het was een gezellige middag in De Thuishaven met muziek van zangduo De Reikos en een heerlijke Indische maaltijd gemaakt door coachende kok Samuel en een aantal vrijwilligers.

 De middag begon met de gezellige muziek van De Reikos. Van ‘In ’t kleine café aan de haven’ tot ‘Heb je even voor mij’. Alle bekende smartlappen kwamen langs. Er werd vrolijk meegezongen en gedanst op de oude, bekende hits. Maar ook moderne Nederlandstalige nummers mochten niet ontbreken. Om 5 uur kwam het eten op tafel. Coachende kok Samuel vertelde wat hij en de andere vrijwilligers hadden gemaakt en waarom de aanschuiftafel in De Thuishaven wordt georganiseerd.

“Een maaltijd zorgt voor verbinding. Veel mensen zijn eenzaam, door een aanschuiftafel te organiseren openen we het gesprek en eten we lekker met elkaar. We zullen elke maand een aanschuiftafel gaan organiseren. We hebben vandaag voor u nasi en saté, zelfgemaakte zoetzuur, kroepoek, pisang en ijs gemaakt. Ik hoop dat u geniet van het eten!’’

Initiatief van De Participatiekeuken

De aanschuiftafel is een initiatief van De Participatiekeuken. Deze organisatie zet zich in voor het vergroten van de veerkracht van mensen. Dit doen zij door het organiseren van ontmoetingen die ‘smaken naar meer’. Alle activiteiten van De Participatiekeuken hebben eten als rode draad. Het doel is om meer saamhorigheid te creëren. Een doelstelling die goed aansluit bij de visie van Cardia De Thuishaven! Wilt u volgende keer ook aanschuiven in De Thuishaven? U vindt de data voor de aanschuiftafels in de krant, op de website of op onze social media. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom! We willen de vrijwilligers die deze eerste aanschuiftafel mogelijk hebben gemaakt dan ook hartelijk bedanken.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau