Iedereen houdt van mij

Mannen in de zorg. Twee jaar geleden hebben we daar een hele editie van het Cardia Magazine aan gewijd. Mannen voegen over het algemeen net weer andere zaken toe aan de zorg en ondersteuning van onze cliënten. Het is jammer dat er zo weinig mannen dit beroep kiezen. Robin Robbemond heeft bewust voor dit vak gekozen. Wat vindt hij er zo leuk aan?

 

Robin, helpende bij Onderwatershof, heeft meestal een brede glimlach op zijn gezicht. “Ik vind het geweldig”, zegt hij enthousiast. “Een prachtige baan heb ik.” Mannelijke verzorgenden kunnen vaak iets meer meepraten met onderwerpen die mannelijke bewoners interesseren. Maar ook vinden vrouwelijke cliënten het hartstikke leuk dat er ‘broeders’ rondlopen. “Iedereen houdt van mij”, lacht Robin. “Laatst pakte een bewoonster als steun mijn hand vast. Mooi moment. Daar doe ik het voor.”

Zelf doen
Robin vindt het werk als helpende erg afwisselend. “De taken zijn heel divers. Vooral omdat je de ene keer een avonddienst hebt en de andere keer een dagdienst. Als ik in de ochtend begin, dan maak ik eerst lekker het ontbijt voor de mensen klaar. Ik laat ze tijdens het ontbijt zoveel mogelijk zelf doen. Bewoners kunnen nog veel als je de tijd ervoor neemt. Daarna leg ik schone handdoeken en washandjes in de kamers. Tussendoor doen we natuurlijk leuke activiteiten met de mensen. Als ze dat willen. En dan is het alweer tijd voor de lunch. In de middag zijn er ook allerlei activiteiten.”

Keukenprins
Robin houdt heel erg van koken. De mensen genieten van zijn maaltijden. “Bij HWW Zorg heb ik drie jaar in de keuken gewerkt. Deze kennis kan ik zeker gebruiken. Mensen die binnenkomen vinden het altijd lekker ruiken als ik aan het koken ben. Ik kook op gevoel. Daarbij gebruik ik als finishing touch heerlijke kruiden. Koken vind ik leuk, dus ik besteed daar graag aandacht aan.”

Fifa
Robin heeft echte mannenhobby’s. “Ja, ik kijk graag voetbal,” zegt hij lachend. “Handbal kijk ik ook graag. Ik speel zelf vier jaar tafeltennis. En ik speel graag op de Xbox. Mijn favoriete spellen zijn Fifa en Formule 1.” Hoe hij het werken met voornamelijk vrouwelijke collega’s vind? “Ik ben eigenlijk niet anders gewend. In mijn klas van het ROC Mondriaan zaten ook alleen maar meiden. En ik heb gewoon superaardige collega’s. Net als de bewoners eigenlijk. Elke dag geeft het mij weer onwijs veel voldoening dat de mensen zo lief voor mij zijn. Mooi werk, werken in de zorg. Ik raad het de mannen in Nederland zeker aan.”

Deel dit item