Braziliaanse delegatie bezoekt Landscheiding

Een delegatie van zorgprofessionals uit Brazilië heeft op 21 mei jl. een kijkje in de keuken gekregen bij Cardia. De Brazilianen maken tijdens een studiereis kennis met de hoogwaardige zorg in ons land. Onder begeleiding van Sylvia Zuurmond (locatiemanager) en Iris Zwart (woonzorgconsulente) hebben de Braziliaanse artsen, specialisten en zorgmanagers een bezoek gebracht aan de locatie Landscheiding.

 

Studiereis

De Brazilianen maken de studiereis om met eigen ogen te zien hoe Nederland inspeelt op de uitdaging van vergrijzing. Tijdens de reis bezoeken zij succesverhalen uit de praktijk, waarbij zij specifiek interesse hebben in de zorg voor mensen met dementie. Cardia vindt persoonsgerichte zorg belangrijk en omarmt innovatie om het welzijn van mensen te verbeteren. Dat de delegatie bij Cardia een kijkje in de keuken wilde krijgen zien wij dan ook als een groot compliment.

 Delegatie in gesprek met locatiemanager Cardia Landscheiding

Kijkje in de keuken

Onder begeleiding van een tolk heeft de delegatie uitgebreid gesproken met Cardia-medewerkers over het Nederlands zorgstelsel en hoe Cardia het welzijn van mensen centraal stelt. Van de financiering van de ouderenzorg tot het al dan niet hanteren van bezoektijden: allerhande vragen zijn gesteld en beantwoord. De delegatie heeft vervolgens een rondleiding door het pand gekregen om met eigen ogen te zien hoe er gewerkt en gewoond wordt bij Cardia. Er is o.a. stilgestaan bij het therapeutisch zwembad, het dubbel-appartement en de Belevingstuin. Ook de belevingsgerichte gangen waarin het welzijn van de mens centraal staat, maakten indruk op het bezoek.

This is by far the best we’ve seen

 60630578 1726218254147172 950304472502894592 o

Succesverhaal

Een van de Braziliaanse zorgprofessionals verwoorde het bezoek treffend. “ This is by far the best we’ve seen, so far!” Ook wat Cardia betreft is dit bezoek een succesverhaal!