Stel je voor ... terugblik Planetree Conferentie

Op donderdag 11 mei was de Mensgerichte Zorg Conferentie van Planetree. Cardia was met een grote groep collega's goed vertegenwoordigd tijdens deze conferentie in het Beatrix Theater in Utrecht. Tijdens de conferentie werden onder andere de Planetree Innovatie Award en de Planetree Persoons Award uitgereikt. Cardia werd maar liefst twee keer op het podium geroepen!

Melvin Mook wint Planetree Persoons Award

Melvin Mook, bewegingsagoog in Floriadehof, heeft de Planetree Persoons Award 2023 gewonnen. Melvin heeft de award gewonnen omdat hij met zijn uitstraling en gedrag een echte ambassadeur is voor Cardia. Helaas gaat hij ons binnenkort verlaten, maar de afgelopen jaren heeft hij met zijn enthousiasme en flexibiliteit veel betekend voor zowel de bewoners als het team van Floriadehof. Planetree heeft de eigenschappen van Melvin beloond met de Persoons Award. Inmiddels is Melvin door het team van Floriadehof feestelijk in het zonnetje gezet!

Nominatie Project Stress & Coping

Met het project Stress & Coping was Cardia genomineerd voor de Planetree Innovatie Award. Stress & Coping is een innovatief project dat draait om de Stress Buddy App. Met de Stress Buddy App maken we stress bespreekbaar. We stimuleren medewerkers en leidinggevenden om hierover met elkaar in gesprek te gaan. De app biedt ook modules om zelf je veerkracht te verbeteren. De eerste prijs ging naar Sevagram met het innovatielab. Het Stress & Coping project heeft tijdens de Planetree Conferentie veel aandacht gekregen. Ook tijdens een deelsessie maakten zorgmedewerkers kennis met de Stress Buddy app.

Terugblik conferentie 

Naast de nominaties was er nog veel meer te beleven tijdens de Mensgerichte Zorg Conferentie. In de ochtend vertelde straat- en huisarts Michelle van Tongerloo over haar werk. Vol emotie vertelde ze hoe ze tegen de beperkingen van het zorgsysteem aanloopt tijdens haar zorg voor daklozen. Het was inspirerend om het verhaal van Michelle te horen en na te denken over hoe we zelf iets kunnen betekenen voor deze groep mensen.

Er waren uiteenlopende seelsessies en workshops. In sommige deelsessies gingen deelnemers creatief aan de slag en in andere workshops ging het gesprek over duurzaamheid, naastenparticipatie of de toekomst van de zorg. 
Tijdens de pauze was er genoeg gelegenheid voor ontmoeting en netwerken. Daarnaast konden er ook diverse stands worden bezocht op het belevenisplein.

Kees Klomp sloot de dag af met een prachtig verhaal over moed en hoop. Hij deelde aan de hand van een verhaal over vogeltje Olla hoe je als individu verschil kunt maken - namelijk als je samenwerkt en dingen gewoon 'doet' zonder bijbedoelingen. 

We kijken terug op een geslaagde dag. Met elkaar hebben we weer veel inpsiratie en ideeën opgedaan om binnen Cardia de mensgerichte zorg verder vorm te geven. 


 

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau