Vrijwilligers Onderwatershof in het zonnetje gezet

Een bijzonder moment deze week voor de bewoners en fietsvrijwilligers van de Onderwatershof. Op dinsdag 14 mei bracht Malik Azmani, VVD-lijsttrekker voor het Europees Parlement, een bezoek aan de Onderwatershof om de mensen achter het fietsproject in het zonnetje te zetten. 

"Dit is een mooi project" 

Malik tourt momenteel door het land om bijzondere mensen en instanties te bezoeken. Hij is erg enthousiast over de duofiets én de vrijwilligers die dit project mogelijk maken. "We willen mensen centraal stellen die iets voor anderen over hebben. Dit is een mooi project waarbij mensen die afhankelijk zijn van anderen, buiten het zorgcentrum komen." 

"Als ze eenmaal op de fiets zitten komen de verhalen"

Het is vrijwilliger André van Zomeren die de duofiets introduceerde bij de Onderwatershof, nu bijna drie jaar geleden. Sindsdien fietsen André en de andere fietsvrijwilligers vrijwel dagelijks met bewoners een rondje. André vertelt: "Soms moet je de mensen overhalen om mee te gaan fietsen. Als ze eenmaal op de fiets zitten komen de verhalen. Door Rijswijk, langs de landgoederen, wind in de haren, ja, dat is prachtig!" 

Ook Malik laat zich door André verleiden om een rondje te fietsen. Samen met vrijwilliger Jaap en bewoonsters mevrouw Bovet en mevrouw Kranenburg maakt hij een rondje door Rijswijk. Bij terugkomst bij de Onderwatershof worden zij opgewacht door Minister Bruno Bruins van Medische Zorg die de aanwezigen trakteert op een ijsje. "Heerlijk!" Mevrouw Kranenburg en mevrouw Bovet genieten zichtbaar.