Modulair Pakket Thuis

Het Modulair Pakket Thuis (MPT) is een 'pakket zorg' voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Met een MPT krijgt u uw Wlz-zorg thuis. U verhuist dus niet naar een zorginstelling. 

Het pakket is opgebouwd uit verschillende modules. Deze modules komen overeen met de verschillende soorten zorg die de Wlz kent. U kiest welke delen (modules) van het totale pakket zorg u in natura geleverd wilt krijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld een combinatie maken van verpleging, verzorging, begeleiding thuis en/of dagbesteding.

Wat is het verschil tussen een Modulair Pakket Thuis en een Volledig Pakket Thuis?

Het grootste verschil met een Volledig Pakket Thuis (VPT) is dat bij een MPT de zorgaanbieder niet voor uw maaltijden en huishoudelijke verzorging zorgt. Dit biedt uitkomst voor mensen die met iemand samenwonen die zelf voor de maaltijden en de huishouding kan zorgen (bijvoorbeeld  een partner  of kinderen).  

Hoe kan ik een Modulair Pakket Thuis aanvragen?

Bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kunt u een aanvraag indienen voor een WLZ-indicatie met MPT (Modulair Pakket Thuis). Bij deze aanvraag is het nodig om documenten aan te leveren waarin informatie staat over de diagnose(s), door wie de diagnose is gesteld (naam en functie) en wanneer (datum). Er zijn daarnaast nog diverse andere documenten nodig. U kunt alle informatie hierover vinden op www.ciz.nl 

Wanneer kom ik in aanmerking voor het Modulair Pakket Thuis?

Wanneer een cliënt verantwoord thuis kan blijven wonen en niet het volledige pakket nodig heeft dat hoort bij een instelling of het Volledig Pakket Thuis (VPT), komt hij of zij in aanmerking voor het Modulair Pakket Thuis (MPT) Het MPT kan dezelfde zorg bevatten als VPT, maar bij het VPT is de inhoud van de zorg vergelijkbaar met de zorg die je in een instelling krijgt.

Wat zijn de kosten voor een Modulair Pakket Thuis?

Met een Modulair Pakket Thuis (mpt) ontvangt u (modules van) de zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) thuis. De zorg kan door verschillende zorgaanbieders worden geleverd. Voor het Modulair Pakket Thuis betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Deze eigen bijdragen kunt u berekenen op de website van het CAK. U betaalt hiervoor ook de eigen bijdrage voor een Modulair Pakket Thuis. 

 

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau