Geestelijke zorg

Soms is het fijn om met iemand te praten over vragen waar u mee zit. Aan elke locatie van Cardia is een geestelijk verzorger verbonden. Bij deze geestelijk verzorger kunt u terecht voor vragen rondom geloof, zingeving en het leven. Wat geeft in het leven zin en houvast? Dit heeft alles te maken met de christelijke identiteit van Cardia. Ieder mens is immers uniek en geliefd. Het spreekt vanzelf dat vanuit die identiteit er aandacht en zorg is voor elke bewoner.   

Wat is geestelijke zorg?

Bij geestelijke zorg kunt u denken aan zorg op het gebied van vragen rondom het ouder worden, het leven of juist de laatste levensfase. De geestelijk verzorger bezoekt regelmatig bewoners die behoefte hebben aan een gesprek over wat hen bezighoudt, verontrust of juist blij maakt. Behalve persoonlijke gesprekken zijn er ook diverse activiteiten die de geestelijk verzorgers wekelijks verzorgen op de locaties. Er zijn kerkdiensten, huiskamervieringen en diverse andere activiteiten die zich richten op zingeving. Bekijk het activiteitenaanbod van de locatie voor de activiteiten die de geestelijk verzorgers aanbieden.

De laatste levensfase

De geestelijk verzorger ondersteunt u bij het proces van de laatste levensfase. Als naaste ontvangt u informatie over de laatste levensfase en een speciale waakmand. De geestelijk verzorger is nauw betrokken bij dit proces. Na het overlijden wordt uw dierbare herdacht. De geestelijk verzorgers organiseren jaarlijks een herdenkingsbijeenkomst waarin er wordt stil gestaan bij de bewoners die het afgelopen jaar zijn overleden.

Geestelijke zorg bij u thuis

We bieden ook geestelijke zorg aan bij u thuis. Woont u nog zelfstandig maar vindt u het wel fijn om met een geestelijk verzorger te praten over levens- en of geloofsvragen? Dan komt de geestelijk verzorger graag bij u langs.