Ontmoetingscentra

Het Ontmoetingscentrum is een plek waar u andere mensen ontmoet en deelneemt aan diverse activiteiten. Hierbij kunt u denken aan geheugentraining, beweging, gezamenlijk lunchen en koffie drinken. De Ontmoetingscentra vindt u in Den Haag en Rijswijk. Wilt u deelnemen aan Het Ontmoetingscentrum? Neem dan contact met ons op!

Bewegen

Tijdens ieder dagprogramma is er tijd voor beweging. Hiermee stimuleren we zowel de lichamelijke als de geestelijke conditie. Onze deelnemers ervaren dit als een plezierige vorm van begeleiding waarbij men zich ook emotioneel kan uiten.

Aanmelden en tarieven

U kunt zich aanmelden voor het ontmoetingscentrum door contact op te nemen met onderstaande personen:

Loosduinen en Scheveningen
Trudy Groeneveldt: 06 - 294 49 164 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Mariahoeve en Rijswijk
Astrid Dekker: 06 - 184 14 315 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u geen indicatie, dan betaalt u een eigen bijdrage voor lunch en vervoer. Heeft u wel een indicatie, dan worden de kosten vergoed door de gemeente Den Haag of de gemeente Rijswijk vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Locaties en tijden

Ontmoetingscentrum Den Haag Loosduinen

Mozartlaan 211A

2555 JE Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur

 

Ontmoetingscentrum Den Haag Mariahoeve

Ivoorhorst 155

2592 TH Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur

 

Ontmoetingscentrum De Thuishaven

Neptunusstraat 1

2586 HP Den Haag

Maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur

 

Ontmoetingscentrum Onderwatershof

Van Vredenburchweg 26

2282 SH Rijswijk

Dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 -15.00 uur

 

 

Veelgestelde vragen

Aan welke activiteiten kan ik deelnemen bij het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Bij het Ontmoetingscentrum kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, gericht op activering en structuur. Denk bijvoorbeeld aan het samen bespreken van het nieuws, geheugentraining, tekenen, gymnastiek en schilderen. Een belangrijk en gezellig onderdeel van de dag is de gezamenlijke lunch.

Heb ik een zorgindicatie nodig voor het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Het Ontmoetingscentrum heeft u een zorgindicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Een indicatie voor de Wmo vraagt u bij de gemeente aan, een indicatie voor de Wlz bij het Centraal indicatiebureau Zorg (CIZ). Heeft u hier nog vragen over? Dan kunt u contact opnemen met één van de coördinatoren van het Ontmoetingscentrum.

Hoe is het vervoer geregeld voor het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Het vervoer voor het Ontmoetingscentrum wordt voor u geregeld. Heeft u geen indicatie, dan betaalt u een eigen bijdrage voor het vervoer richting het Ontmoetingscentrum, met uitzondering van het Ontmoetingscentrum De Thuishaven in Scheveningen. Als u het fijn vindt dan kunt u ook zelfstandig naar het Ontmoetingscentrum komen.

Hoe kan ik me aanmelden voor het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

U kunt u zelf aanmelden voor het Ontmoetingscentrum. Het kan ook gedaan worden door een huisarts, casemanager, mantelzorger of iemand uit uw omgeving. Aanmelden kan via de coördinatoren van het ontmoetingscentrum. 

Is er ondersteuning vanuit het Ontmoetingscentrum voor de mantelzorgers? Bekijk antwoord

Er is een mogelijkheid voor ondersteuning vanuit het ontmoetingscentrum voor mantelzorgers. Als mantelzorger kunt u gratis deelnemen aan het Alzheimer Café. Tijdens een informele bijeenkomsten krijgt u informatie over dementie en kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen. Klik op deze link voor meer informatie.

Kan de activiteitenbegeleider medicatie verschaffen of steunkousen aantrekken? Bekijk antwoord

De activiteitenbegeleider kan niet helpen bij het verschaffen van medicatie of het aantrekken van steunkousen. Wij kunnen u wel helpen herinneren dat u de medicatie moet innemen. 

Wat voor mensen komen naar het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Naar het Ontmoetingscentrum komen mensen die behoefte hebben aan gezelschap en dagstructuur. Deze mensen hebben lichte tot wat verder gevorderde geheugenproblemen. 

Wat zijn de openingstijden van het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

De openingstijden van ontmoetingscentrum zijn te vinden op de website. Klik op deze link en bekijk de openingstijden.

Zijn er kosten verbonden aan het Ontmoetingscentrum? Bekijk antwoord

Voor nu zijn er geen kosten verbonden aan het Ontmoetingscentrum.