Ontmoetingscentra

Kosten dagelijkse klusjes u steeds meer moeite? Bent u vergeetachtig aan het worden? In het ontmoetingscentrum van Cardia kunt u praten met mensen die in dezelfde situatie zitten. Daarnaast bieden wij mensen met lichte tot gemiddelde dementie de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende dagactiviteiten. 

Activiteiten

Wij bieden de mogelijkheid om gezamenlijk of in kleinere groepjes deel te nemen aan diverse activiteiten, gericht op activering en structuur. Denk bijvoorbeeld aan het samen bespreken van het nieuws van de dag, geheugentraining of tekenen en schilderen. Een belangrijk en gezellig onderdeel van de dagrecreatie is de gezamenlijke lunch waar de meest bijzondere levensverhalen voorbij komen.

Bewegen

Tijdens ieder dagprogramma is er tijd voor beweging. Hiermee stimuleren we zowel de lichamelijke als de geestelijke conditie. Onze deelnemers ervaren dit als een plezierige vorm van begeleiding waarbij men zich ook emotioneel kan uiten.

Aanmelden en tarieven

U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met Trudy Groeneveld: 06 - 294 49 164.

Heeft u geen indicatie, dan betaalt u een eigen bijdrage voor lunch en vervoer. Heeft u wel een indicatie, dan worden de kosten vergoed door de gemeente Den Haag of de gemeente Rijswijk vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Locaties en tijden

Ontmoetingscentrum Den Haag Loosduinen

Mozartlaan 211A

2555 JE Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 15.30 uur

 

Ontmoetingscentrum Den Haag Mariahoeve

Ivoorhorst 155

2592 TH Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 15.30 uur

 

Ontmoetingscentrum De Thuishaven

Neptunusstraat 1

2586 HP Den Haag

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur

 

Ontmoetingscentrum Onderwatershof

Van Vredenburchweg 26

2282 SH Rijswijk

Dinsdag en donderdag van 10.00 -15.30 uur

Ontmoetingscentrum Rijswijk

In Rijswijk is Cardia één van de partners van het ontmoetingscentrum Rijswijk. Met het ontmoetingscentrum Rijswijk willen de organisaties Cardia, Welzijn Rijswijk en Florence in samenwerking met de gemeente bereiken dat mensen met (beginnende) dementie beter hun weg kunnen vinden in het aanbod van ondersteuning. Daarnaast willen de samenwerkende organisaties het integrale aanbod veel meer laten aansluiten op de wensen/behoeften van de Rijswijkse inwoner met de ziekte dementie en haar mantelzorger zodat de inwoner langer verantwoord thuis kan blijven wonen. Meer informatie is te vinden op ontmoetingscentrumrijswijk.nl.