Verpleeghuis Floriadehof in Zoetermeer

Floriadehof is een modern en duurzaam verpleeghuis voor 64 mensen met dementie. Deze locatie in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer staat op een prachtige plek naast het winkelcentrum en vlakbij het Burgemeester Hoekstrapark. Wonen
in Floriadehof betekent aandacht voor rust, beleving, verbinding en harmonie. Floriadehof biedt een veilig thuis en persoonsgerichte zorg vanuit christelijke waarden. Heeft u verpleging nodig? U bent van harte welkom in ons verpleeghuis!

Wonen in Floriadehof

Waar kunnen we u mee helpen?

Wil u meer informatie over het wonen in Floriadehof of u gelijk inschrijven? Neem dan contact op met ons Klantenbureau. Bel naar 070 8008 888 of maak gebruik van ons contactformulier.

In het kort
Willemijngang 40
2719 BR Zoetermeer route
  • omgeving Dichtbij het winkelcentrum
  • omgeving Lekker wandelen in het park
  • faciliteiten Nieuwste technologieën
  • faciliteiten Veel activiteiten
  • specialisatie Kleinschalig wonen
Virtuele tour
Bel direct 079 8009 500

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning in Floriadehof? Bekijk antwoord

U kunt zich inschrijven voor een woning bij Cardia Floriadehof door contact op te nemen met Het Klantenbureau door gebruik te maken van het formulier op deze pagina. Het Klantenbureau belt u en doorloopt samen met u de aanmeldprocedure.

Kan ik Floriadehof komen bezichtigen? Bekijk antwoord

Ja. U mag Floriadehof komen bezichtigen. Neem contact op met Het Klantenbureau. We plannen dan een bezichtiging met u in. Tijdens deze afspraak geven we u een rondleiding en vertellen we u over wat de locatie allemaal te bieden heeft.

Mag ik eigen meubilair meenemen naar Floriadehof? Bekijk antwoord

Floriadehof levert een kledingkast, een nachtkastje en een hoog-laag bed. Er hangen daarnaast ook gordijnen en er is een ophangsysteem bevestigd aan de muur. Hier kunt u schilderijen of foto's aan ophangen. Het overige meubilair mag u zelf meenemen. 

Met welk zorgprofiel kunt u wonen in Floriadehof? Bekijk antwoord

Floriadehof is bestemd voor 64 bewoners met dementie. Zorg met verblijf valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Om voor deze woonvorm in aanmerking te komen heeft u een indicatie zorgzwaartepakket 5 (VV05) of 7 (VV07) nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Waar vind ik de actuele wachttijd van Floriadehof? Bekijk antwoord

Voor actuele informatie is het handig om contact op te nemen met Het Klantenbureau.

Wat zijn de kosten voor wonen in het verpleeghuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het wonen in een verpleeghuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het CAK. Op het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast kunt u aanvullende abonnementen afsluiten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. Meer informatie over de kosten van het wonen bij Cardia kunt u vinden bij aanvragen en tarieven.

Uitgebreide informatie
Unieke, duurzame locatie in Zoetermeer

Een veilig thuis
Floriadehof heeft 4 etages en op iedere etage zijn twee woonkamers gevestigd. U heeft een eigen slaapkamer met badkamer en toilet en u deelt de woonkamer met 7 andere bewoners. Overdag kunt u activiteiten doen in de woonkamer of in één van de activiteitenruimtes. We willen in Floriadehof per woonkamer een familiegevoel creëren. Daarom wordt er elke dag vers gekookt, samen gegeten en werken we met vaste teams. 

Persoonsgerichte zorg vanuit christelijke waarden
We bieden persoonsgerichte zorg vanuit onze christelijke waarden. Dit kunt u terugzien in de aandacht die we besteden aan levensvragen en identiteit. Er is een geestelijk verzorger die vieringen verzorgt in de woonkamers en daarnaast diverse activiteiten aanbiedt die gericht zijn op zingeving.

Verbinding
We vinden het belangrijk dat familie zich welkom voelt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ondersteunen bij activiteiten of een keer mee helpen met koken. 

Harmonie
Er is binnen een warme sfeer gecreëerd waarin veel groen te vinden is. In de woonkamer voeren zachte kleuren de boventoon, maar er zijn ook kleurrijke wanden met bloemen. 

Duurzaam
Floriadehof is een duurzame locatie, wat uniek is in de regio. Het dak is voorzien van zonnepanelen. Daarnaast zorgt een warmtepomp zowel in de zomer als in de winter voor een aangename temperatuur in het pand.

Modern
Onze locatie is modern en eigentijds. Zo kunt u in de woonkamers via de televisie persoonlijke foto’s en video’s bekijken en naar uw favoriete muziek luisteren. Daarnaast maken we gebruik van moderne technologie. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat u veilig kunt rondlopen door het pand en ook bij mooi weer lekker buiten kunt wandelen.

Beleving
Er zijn elke dag activiteiten waardoor u zich niet hoeft te vervelen. Denk bijvoorbeeld aan muziek, bewegen, schilderen of geheugentraining. 

Rust
Rust is ook erg belangrijk binnen Floriadehof. Er zijn vaste bezoektijden waardoor onze bewoners ook hun rustmomenten hebben.

Stel een vraag aan Het Klantenbureau

Waar kunnen we u mee helpen?

Als u hier uw contactgegevens achterlaat, neemt het Klantenbureau binnen 24 uur contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!
Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau