Woonzorgcentrum Rijswijk Onderwatershof

Woonzorgcentrum Onderwatershof vindt u grenzend aan het oude, gezellige centrum van Rijswijk. Aan de Van Vredenburchweg bieden we diverse woonmogelijkheden. Van royale huurwoningen voor mensen met (lichte) zorgbehoeften tot een ruime, veilige woning voor mensen met dementie of chronische lichamelijke aandoeningen.

Wonen in Onderwatershof

Waar kunnen we u mee helpen?

Wilt u meer informatie over het wonen in Onderwatershof of direct inschrijven? Neem dan contact op met ons Klantenbureau. Bel naar 070 8008 888 of maak gebruik van ons contactformulier.

In het kort
Van Vredenburchweg 26
2282 SH Rijswijk route
  • Faciliteiten Restaurant
  • Faciliteiten Terras aan het water
  • Omgeving Mooie wandelomgeving
  • Faciliteiten Medisch Diensten Centrum
  • Faciliteiten Uitgebreid activiteitenaanbod
Virtuele tour
Bel direct 070 8008 500

Veelgestelde vragen

Heeft Cardia Onderwatershof een wachtlijst? Bekijk antwoord

Ja. Onderwatershof heeft een wachtlijst. Een indicatie van de wachttijd kunt u vinden bovenaan de pagina. Voor de actuele wachttijd is het handig om contact op te nemen met Het Klantenbureau.

Hoe werkt de inschrijving voor een woning bij Cardia Onderwatershof? Bekijk antwoord

U kunt zich inschrijven voor Cardia Onderwatershof door contact op te nemen met Het Klantenbureau door gebruik te maken van het formulier op deze pagina. Het Klantenbureau belt u en doorloopt samen met u de aanmeldprocedure.

Kan ik de locatie komen bezichtigen? Bekijk antwoord

Ja. Het is mogelijk om de locatie te bezichtigen en een rondleiding te krijgen. Laat een verzoek achter door gebruik te maken van het formulier op deze pagina of bel Het Klantenbureau voor het maken van een afspraak.

Met welk zorgprofiel kunt u wonen in Onderwatershof? Bekijk antwoord

Het verpleeghuisgedeelte van Onderwatershof is bestemd voor bewoners met dementie en bewoners met chronische lichamelijke aandoeningen.

Bewoners met dementie hebben een minimale zorgindicatie nodig van VV05. 

Zorgprofiel VV05: Beschermd wonen met intensieve dementiezorg. Bewoners met dit zorgprofiel hebben behoefte aan intensieve begeleiding en verzorging en zijn (bijna) geheel zorgafhankelijk. Het accent ligt op intensieve begeleiding en ondersteuning van de cliënt. 

Bewoners met somatische aandoeningen hebben een minimale zorgindicatie nodig van VV06. 

Zorgprofiel VV06: Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging. Bewoners krijgen verzorging en begeleiding bij alledaagse dingen in een beschermde omgeving. Dat betreft bijvoorbeeld het wassen, opstaan en naar bed gaan en (zo nodig) hulp bij het eten. 

Waar vind ik de actuele wachttijd? Bekijk antwoord

Voor de actuele wachttijd is het handig om contact op te nemen met Het Klantenbureau.

Wat zijn de kosten voor het wonen in een verpleeghuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het wonen in een verpleeghuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het CAK. Op het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast kunt u aanvullende abonnementen afsluiten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. Meer informatie over de kosten van het wonen bij Cardia kunt u vinden bij aanvragen en tarieven.

Wat zijn de kosten voor het wonen in een verzorgingshuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het wonen in een verzorgingshuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het CAK.  Op de website van het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast kunt u aanvullende abonnementen afsluiten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. Meer informatie over de kosten van het wonen bij Cardia kunt u vinden bij aanvragen en tarieven.

Welke zorg wordt er geboden in Cardia Onderwatershof? Bekijk antwoord

Cardia biedt zorg aan mensen met dementie en met chronische, lichamelijke klachten (somatiek). Om te komen wonen in het verpleeghuisgedeelte van Onderwatershof heeft u minimaal zorgprofiel VV05 nodig.

Uitgebreide informatie
Al jaren een begrip in Rijswijk

Wonen in Onderwatershof

Voor Cardia is uw geluk net zo belangrijk als uw gezondheid, daarom creëren wij op al onze locaties een fijne leefsfeer op basis van de wensen en behoeften van de bewoners. De zelfstandige huurwoningen bevinden zich in Onderwatershof en in het naastgelegen complex Beukenheim. Wanneer u hier woont, kunt u gebruik maken van de zorg, diensten en faciliteiten van Onderwatershof. 

Verpleegafdeling Onderwatershof

Wonen en zorg voor mensen met dementie

Onderwatershof heeft 53 appartementen voor mensen met dementie. Dit zijn verpleegappartementen gelegen op de eerste en de tweede etage. De appartementen zijn ongeveer 25m2 groot. Op de eerste etage hebben de appartementen een eigen badkamer. Op de tweede etage deelt u de badkamer met één andere bewoner. Op de eerste en de tweede etage zijn er meerdere huiskamers. In de huiskamer ontmoet u de andere bewoners en nuttigt u de maaltijden. In ieder appartement in Onderwatershof is daarnaast een alarmeringssysteem aanwezig. 

Wonen en zorg voor mensen met chronische lichamelijke aandoeningen

Onderwatershof telt 29 appartementen voor mensen met chronische lichamelijke aandoeningen (somatiek). Dit zijn verpleegappartementen op de derde verdieping. Deze appartementen variëren in grootte van 48 tot 68m2. In ieder appartement is een royale badkamer met toilet, een keuken met veel bergruimte, een wasruimte en een balkon. Er is daarnaast ook een alarmeringssysteem aanwezig. Op derde etage is één huiskamer. Dit is speciaal voor mensen die extra begeleiding nodig hebben. 

Zelfstandig wonen in Onderwatershof en Beukenheim

Ook zelfstandig wonende ouderen kunnen een appartement huren in Onderwatershof. In onze locatie kunt u vrije sector appartementen huren. U kunt hier wonen mét of zonder zorgbehoefte. Het naastgelegen complex Beukenheim biedt daarnaast sociale huurwoningen. U kunt in Beukenheim wonen wanneer u een zorgbehoefte heeft. Dit kan een WLZ-indicatie of een thuiszorg indicatie zijn. Wanneer u wilt wonen in Beukenheim met het Volledig Pakket Thuis (vpt) is hiervoor een minimale zorgindicatie van VV04 nodig.

Restaurant

Ons restaurant is dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur. U kunt hier terecht voor lunch, maar natuurlijk ook voor een heerlijk kopje koffie.

Feestje vieren?

Wanneer u iets te vieren heeft, is het mogelijk een ruimte in Onderwa­tershof te huren. Ook zijn er mogelijk­heden om catering af te nemen. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld een gezelli­ge high tea of een verjaardagsfeestje.

Stel een vraag aan Het Klantenbureau

Waar kunnen we u mee helpen?

Als u hier uw contactgegevens achterlaat, neemt het Klantenbureau binnen 24 uur contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!
Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau