Wat is de Wet langdurige zorg? Bekijk antwoord

Intensieve zorg wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg, de WLZ. Om aanspraak te kunnen maken op zorg vanuit de WLZ heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ.

Wat zijn de huurkosten voor het huren van een woning met Volledig Pakket Thuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het huren van de woonruimte met Volledig Pakket Thuis worden niet vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Dit betekent dat u bij het huren van een woning zelf verantwoordelijk bent voor uw huisvesting en de kosten ervan. De zorgkosten worden wel vergoed zoals beschreven bij ‘Wat zijn de zorgkosten voor het huren van een woning met Volledig Pakket Thuis?’.

Wat zijn de zorgkosten voor het Volledig Pakket Thuis? Bekijk antwoord

De zorgkosten voor het Volledig Pakket Thuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Dit geldt voor de zorg, maaltijden en het schoonhouden van de woonruimte. U betaalt wel een kleine inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Op de website van het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen. 

Wat zijn de kosten voor het Volledig Pakket Thuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het Volledig Pakket Thuis zijn opgesplitst in twee delen: de kosten voor de zorg en de kosten voor het huren van een woning

Wat zijn de kosten voor het wonen in een verzorgingshuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het wonen in een verzorgingshuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Op de website van het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast zijn er aanvullende kosten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. 

Wat zijn de kosten voor het wonen in een verpleeghuis? Bekijk antwoord

De kosten voor het wonen in een verzorgingshuis worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). U betaalt wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Op de website van het CAK staat een rekenmodule. U kunt hier de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen. Daarnaast zijn er aanvullende kosten. Deze zijn voor uw eigen rekening. U kunt denken aan telefonie, welzijnsbijdrage, kapper, pedicure of de was. 

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau