Bestuur Vriendenfonds

Het bestuur van het Vriendenfonds Cardia bestaat uit drie externe leden en twee medewerkers van Cardia. Hieronder stellen zij zich voor. 


Ria Roelands - woont op Scheveningen en maakt zich daar hard voor een veilige en prettige buurt waar mensen elkaar kennen .Het werk voor het vriendenfonds ligt mooi in het verlengde van Ria’s activiteiten voor Thuis in de buurt. Daarbij is verbinding voor Ria erg belangrijk. “Mijn motto is: ‘Doe het met elkaar, dan wordt het altijd beter’. Daar geloof ik echt in. De verbinding tussen mensen, of zij nu in een verpleeghuis wonen of daarbuiten, is zó belangrijk.

Marnix Overwater - is de penningmeester van het vriendenfonds. Hij heeft een administratiekantoor en heeft in het verleden als financieel manager gewerkt bij een ouderenzorgorganisatie. “Ik ken de financiële kant van de ouderenzorg, en volg de ontwikkelingen. Het gaat me aan het hart dat er steeds minder geld is voor de ‘extraatjes’. Terwijl juist die extra activiteiten het leven in een verpleeghuis enorm kunnen veraangenamen. Mooi om dan vanuit het Vriendenfonds Cardia mee te kunnen werken aan het mogelijk maken van welzijnsactiviteiten.”

Florina van der KraanZij werkt bij Cardia als coördinator welzijn en vrijwilligers in De Thuishaven. “Een zinvolle dagbesteding voor ouderen is erg belangrijk. Ik zie elke dag weer hoeveel positieve invloed dat heeft op hoe iemand zich voelt. Zowel geestelijk als lichamelijk.” Florina is het eens met Ria: “Verbinding is belangrijk. Binnen Cardia doen we dat door het inzetten van vrijwilligers. Zo kunnen we onze bewoners in contact brengen met de omgeving en mensen buiten de verpleeghuizen. Zo zie ik mijn rol in het vriendenfonds dan ook: verbindingen leggen.” 

Stef Beun - Voorzitter van het vriendenfonds, weet mee te praten over het leggen van verbindingen. “Ik ben 15 jaar welzijnswerker geweest in Den Haag, dus toen Cardia voor het nieuwe vriendenfonds een voorzitter zocht met een groot netwerk in het Haagse, waren ze bij mij aan het goede adres.” Zijn netwerk gaat Stef dan ook zeker inzetten voor het Vriendenfonds Cardia. “We hebben wel wat te winnen voor de doelgroep ouderen. En dan bedoel ik niet alleen financiering van projecten. Het gaat ook om het gebruiken van nieuwe technieken en methodieken. Het vriendenfonds kan zeker helpen om initiatieven creatiever en innovatiever te maken. Dat is mijn persoonlijke ambitie voor het vriendenfonds.” 

Peter Lugthart - Heeft als coördinator Financiën bij Cardia aan de wieg gestaan van het nieuwe vriendenfonds: hij bood administratieve ondersteuning bij de fusie van de vier fondsen die nu samen het Vriendenfonds Cardia vormen. “Ik vind het belangrijk om naast mijn werk bij Cardia ook echt iets te doen met en voor onze doelgroep. Zo ben ik vrijwilliger bij de kerkdiensten en ik ga regelmatig wandelen met ouderen.” Peter verzorgt de financiële administratie voor het vriendenfonds en vormt in die rol ook een belangrijke schakel met Cardia. 

Het bestuur van het Vriendenfonds van links naar rechts:
Stef Beun, Ria Roelands, Marnix Overwater, Florina van der Kraan en Peter Lugthart.


Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau