Bezoek minister Helder aan Onderwatershof

Afgelopen vrijdag kregen we bezoek van minister Conny Helder, minister van Langdurige Zorg en Sport, bij Onderwatershof. Ze nam een publieksrapport in ontvangst van brancheorganisatie ActiZ over de toekomst van de ouderenzorg. Daarnaast kreeg de minister een rondleiding door Onderwatershof en fietste ze met enkele ouderen op de duofiets. Het was erg bijzonder om de minister bij Onderwatershof te mogen verwelkomen!

Heeft de rest van Nederland voldoende nagedacht over het ouder worden? Wat zou je zelf willen? Afgelopen vrijdag reikte ActiZ het antwoord op deze vraag uit in de vorm van een publieksonderzoek aan minister Helder. Zo'n 80% van de Nederlanders heeft nog niks geregeld voor zorg en de aanpassingen die ze als ouderen nodig hebben, dit blijkt onder andere uit dit publieksonderzoek. Minister Helder vindt dit zorgelijk."Het is verstandig om er over na te denken. Heb je een steile trap? Dan ben je kwetsbaar als er iets gebeurt. Het is goed om na te denken wat je wilt, later," vertelt minister Helder in Nieuwsuur. 

Naar aanleiding van het onderzoek van ActiZ hebben er vrijdag al veel mensen gebeld naar ActiZ met de vraag wat ze zelf al kunnen doen.

Een rondje op de duofiets

Naast de uitreiking van het rapport kwam de minister natuurlijk ook een kijkje nemen bij Onderwatershof. En bij een bezoek aan Onderwatershof kan een rondje op de duofiets niet ontbreken. Samen met meneer Visser maakte de minister een rondje op één van de fietsen. De fietsclub van Onderwatershof is al jaren een begrip in Rijswijk. Meer dan 50 vrijwilligers maken dagelijks fietstochten door het prachtige Rijswijk met de ouderen. Vrijwilligerswerk is erg belangrijk voor ouderen en ook de minister beaamt het belang van vrijwilligers:

"Het is heel erg belangrijk dat vrijwilligers met de ouderen fietsen. De ouderen zijn actief, ze zijn fysiek in beweging. Wie wil dat niet," aldus minister Helder.

QR-code bij de kamer

De minister zag ook hoe Onderwatershof bezig is met innovaties:

"Ik heb hele mooie dingen gezien op het gebied van innovatie. Ik zie een hele slimme toepassing van een QR-code. Dit zorgt er in ieder geval voor dat elke verzorgende minder tijd bezig is met het verslag en de administratie," vertelt minister Helder. 

Lees hier meer informatie over arbeidsbesparend werken met de QR-code 

Het was een geslaagd bezoek waarin minister Helder kennis heeft kunnen maken met onze locatie en met de innovaties waar we als Cardia al mee bezig zijn.

 

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau