Bouw Hof van Kerstanje gestart

Cardia ontwikkelt eigentijdse woonzorglocatie ouderen

Cardia ontwikkelt een nieuwe woonzorglocatie in de Rijswijkse nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Op donderdag 6 april is de bouw officieel van start gegaan. De nieuwe zorglocatie wordt gebouwd in Buitenpoort Parkrijk en bestaat uit 54 zorgstudio’s voor ouderen met een indicatie voor verpleeghuiszorg. Op de begane grond komt een ontmoetingsruimte met restauratieve voorzieningen. In de huurwoningen kunnen de bewoners verpleeghuiszorg ontvangen vanuit het zorgarrangement Volledig Pakket Thuis.
Onze nieuwe woonzorglocatie krijgt de naam Hof van Kerstanje.

Wonen (met zorg)
Met de drie nieuwe gebouwen in de wijk Buitenpoort Parkrijk in Rijswijk is zorg en wonen straks op enkele meters afstand van elkaar te vinden. In Hof van Kerstanje zal Cardia zorg verlenen in een beschutte woonomgeving. De toekomstige bewoners van het naastgelegen seniorencomplex kunnen bij een zorgbehoefte thuiszorg ontvangen vanuit Hof van Kerstanje.

Henriëtte Bertels, bestuurder van Cardia: “Nederland heeft vanwege de vergrijzing te maken met een grote uitdaging. Het tekort aan zorgwoningen voor onder andere mensen met dementie, neemt snel toe. Dit maakt de bouw van nieuwe zorglocaties urgent, ook in Rijswijk. Met de bouw van onze nieuwe locatie Hof van Kerstanje voorzien we in de behoefte aan ouderenzorg in RijswijkBuiten. We ontwikkelen hier een vernieuwend woonzorgconcept dat volledig past in de behoefte van ouderen om met behoud van zelfstandigheid de benodigde zorg te ontvangen. En dat in een veilige en comfortabele omgeving,” aldus Henriëtte Bertels. “We zijn blij de bouw van onze locatie te kunnen realiseren met onze partners Dura Vermeer en Bouwinvest met wie we eerder in Zoetermeer succesvol hebben samengewerkt.”

Raymond de Boer, directeur bij Dura Vermeer: “Wij zijn trots dat we met de realisatie van Buitenpoort Parkrijk voorzieningen toevoegen aan de wijk gericht op senioren en andere wijkbewoners met of zonder een zorgbehoefte. Een mooie toevoeging aan de grote duurzame gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten.”

Op de toekomst voorbereid
Hof van Kerstanje wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk, gelegen in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Met de centrale ligging is het project aantrekkelijk voor uiteenlopende doelgroepen; van starters tot senioren, met of zonder zorgbehoefte. Het Wilhelminapark ligt om de hoek en ook andere wijkvoorzieningen zoals een supermarkt bevinden zich in de buurt.

De feestelijke start van de bouw werd bijgewoond door wethouder Gijs van Malsen (Volkshuisvesting en Welzijn, gemeente Rijswijk). “Ik ben heel blij met de komst van deze nieuwe zorglocatie, juist hier in Rijswijk, waar een groeiende behoefte is aan ouderenwoningen, gecombineerd met zorg. Extra mooi is dat deze nieuwe zorglocatie in RijswijkBuiten komt. Daarmee slaan we spreekwoordelijk twee vliegen in één klap: de (senioren) wijkbewoners in deze nieuwbouwwijk, hebben natuurlijk ook zorgvoorzieningen nodig. De woonzorglocatie van Cardia wordt straks een centraal zorgpunt in de wijk, van waaruit ook thuiszorg geboden kan worden aan wijkbewoners van Parkrijk”, aldus de wethouder.

Planning
Als alles volgens planning verloopt, wordt de zorglocatie in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd. Geïnteresseerden voor Hof van Kerstanje kunnen zich hier aanmelden. 

 

 

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau