Cardia start met tweede leerafdeling

Leerafdeling Thuiszorg officieel geopend

Op dinsdag 21 november is Cardia officieel gestart met een tweede leerafdeling. In De Thuishaven werd deze extramurale leerafdeling feestelijk geopend door studenten van het ROC Mondriaan. Op de leerafdeling worden ROC studenten opgeleid door praktijkbegeleiders en het thuiszorgteam van Cardia. Hiermee heeft Cardia nu een tweede leerafdeling: in verpleeghuis Floriadehof in Zoetermeer wordt inmiddels al ruim een jaar succesvol gewerkt met een leerafdeling. De nieuwe extramurale leerafdeling in De Thuishaven richt zich op de thuiszorg in Scheveningen.

Studenten ROC Mondriaan openen de nieuwe leerafdeling op De Thuishaven Cardia
Studenten ROC Mondriaan openen de leerafdeling

De extramurale leerafdeling is een initiatief van Cardia en het ROC Mondriaan. Onder begeleiding van praktijkopleider Sylvana van der Kaaij en teamleider Sanne Termote  is er in de afgelopen drie maanden hard gewerkt om deze leerafdeling voor de thuiszorg in Scheveningen op te zetten. Samen met ROC Mondriaan, praktijkopleiders, werkbegeleiders en het thuiszorgteam van Cardia wordt de toekomstige generatie verzorgenden en verpleegkundigen opgeleid.

Aantrekkelijke werk- en leeromgeving

Door het aanbieden van een goede leer- en werkplek hopen we veel studenten en stagiaires te behouden in het thuiszorgteam, en ze te motiveren om zich verder te ontwikkelen in dit vakgebied. Een leerafdeling biedt leerlingen en stagiaires een unieke werkplek door van én met elkaar te leren.  In het huidige zorglandschap met de personeelstekorten is een leerafdeling een kans om zorgpersoneel op te leiden en te behouden.


Flora van Eck van het ROC Mondriaan, praktijkopleider Sylvana van der Kaaij, regiomanager Matthijs de Jong, praktijkopleider Sandra Kramer, teamleider Sanne Termote en Cardia bestuurder Henriëtte Bertels bij de opening van de extramurale leerafdeling.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau