Feestelijke opening Vergeet-mij-niet-pad Floriadehof

Op donderdag 25 april werd het Vergeet-mij-niet-pad feestelijk geopend door Wethouder Marijke van der Meer, samen met onze locatie Floriadehof en Ontmoetingscentrum Carpe Diem. Dit pad, te herkennen aan de blauwe vergeet-mij-nietjes op de tegels, is onderdeel van het beleid van de gemeente Zoetermeer om te komen tot een Dementie Vriendelijke stad.

 

Meer aandacht voor dementie
Het Vergeet-mij-niet-pad ligt tussen Floriadehof en het Ontmoetingscentrum Carpe Diem en loopt naar het Winkelcentrum Rokkeveen. Het is bedoeld voor mensen met dementie om letterlijk de weg terug te vinden. Maar juist ook om de omgeving bewust te maken dat er mensen wonen, die in de war kunnen zijn.  Zo kunnen inwoners rekening houden met deze mensen en hen helpen. Wethouder Marijke van der Meer: 'Mooi dat dit pad er met de steun van zoveel verschillende partijen is gekomen. Het pad draagt bij aan het samen leven in Rokkeveen, waarbij iedereen rekening met elkaar houdt'.

Wethouder legt eerste tegel
Een mooi praktisch, maar ook een zeer belangrijk symbolisch pad dus. Om die reden werd dit pad feestelijk geopend door wethouder Marijke van der Meer, samen met Janet Streefkerk (Regiomanager Cardia), Sonja Konings (Coördinator Carpe Diem) en bewoners en bezoekers van Cardia en Carpe Diem. Na ontvangst bij Floriadehof met een hapje en een drankje, volgde de toespraak door de wethouder en werd de officiële ‘eerste’ tegel gelegd. De bewoners, familie, medewerkers, bezoekers en vrijwilligers van de betrokken organisaties hadden de eer het pad als eersten te mogen bewandelen. Ook voor degenen in een rolstoel of scootmobiel is het pad uitstekend begaanbaar.

Aangekomen bij Winkelcentrum Rokkeveen werden de aanwezigen getrakteerd op een zakje Vergeet-mij-niet zaadjes. Daarna werd de feestelijke middag afgesloten en kon men, al dan niet via het Vergeet-mij-niet pad, weer huiswaarts keren.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau