Geestelijk verzorger Onderwatershof | Even voorstellen ... Mirjam Röhling

Mijn naam is Mirjam Röhling en ik werk als geestelijk verzorger op de locatie Onderwatershof.

Voor veel mensen roept de ouderdom en het komen wonen in een woonzorgcentrum vragen op. Hoe ga ik om met toenemende afhankelijkheid, wie ben ik nog en wat ben ik nog waard nu ik niet meer veel kan? Daarnaast is er vaak sprake van verlies; verlies van dierbaren, verlies van gezondheid en mobiliteit, afscheid van een vertrouwd eigen huis. Veel mensen kijken in deze fase van hun leven terug op wat is geweest; wat waren de mooie momenten in mijn leven, wat ging er soms ook mis, waar ben ik dankbaar voor…?

Al deze thema’s kunnen aan bod komen tijdens de gesprekken waarvoor ik bij u langs kan komen. Ook tijdens de vieringen op de afdelingen, de kerkdiensten in huis en de gespreksgroepen komen de mooie en de moeilijke kanten van de ouderdom ter sprake. Oplossingen en antwoorden heb ik niet altijd, wel aandacht voor u, tijd en ruimte om hier over van gedachten te wisselen. Wanneer u gelovig bent kunnen we ook samen bidden of een andere vorm vinden om God en het geloof hier bij te betrekken.

Ik zelf heb als dominee een protestantse achtergrond. Maar ik vind het heel belangrijk om te benadrukken dat ik er voor iedereen op de afdelingen in Onderwatershof ben, wat uw (kerkelijke) achtergrond ook is, gelovig of niet. Het is voor mij een verrijking om te delen in de levensverhalen en de levenswijsheden van de ouderen die bij ons wonen.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau