Het vernieuwde VerwijsPunt Ouderenzorg Haaglanden is van start! 

Het VerwijsPunt Ouderenzorg Haaglanden breidt per 1 juli de dienstverlening uit met casemanagement dementie voor alle inwoners van Den Haag, Rijswijk, Leidschendam- Voorburg en Wassenaar. De missie is om de toegang tot de ouderenzorg in de regio eenvoudig te maken voor ouderen, mantelzorgers en verwijzers.

Het VerwijsPunt Ouderenzorg is een samenwerking tussen Florence, WZH, HWW, Saffier, Respect én Cardia, en wordt mogelijk gemaakt door Zorgscala. Casemanagement dementie is één van de werkgebieden van de VPO samenwerking. Zo is er ook een samenwerking voor crisiszorg. Dit najaar zal ook de wijkverpleging aan het VPO worden toegevoegd.   

 “We werken al jaren samen in de crisiszorg en zijn blij dat we ook de toegang tot casemanagement dementie makkelijker kunnen maken”, aldus Martijn Verbeek bestuurder van Florence.

Hoe werkt het?

Met één aanvraag wordt bij zes organisaties gekeken naar de beste match tussen de zorgvraag en de capaciteit in de eigen wijk. Dit maakt het eenvoudiger voor ouderen, mantelzorgers en verwijzers, zoals huisartsen om een verwijzing te krijgen.

Wat doet de casemanager dementie?

Een casemanager helpt ouderen met dementie en hun naasten om passende zorg en hulp te krijgen zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen met een goede kwaliteit van leven. De casemanager is het eerste aanspreekpunt voor de oudere en biedt ook emotionele ondersteuning, ook voor de mantelzorgers en naasten. Meer informatie over casemanagement vindt u hier

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van het Verwijspunt? Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en kijk op de nieuwe website www.vpohaaglanden.nl

vpo haaglanden logo RGB transparant

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau