Hoogste punt Hof van Kerstanje bereikt

Op donderdag 16 november werd samen met ontwikkelaar en bouwer Dura Vermeer Bouw Zuid West en de eigenaar van de locatie, het Bouwinvest Healthcare Fund, gevierd dat het hoogste punt van onze nieuwe locatie Hof van Kerstanje is bereikt. Hof van Kerstanje wordt naar verwachting medio 2024 opgeleverd en biedt dan plaats aan 54 ouderen met dementie.

Hof van Kerstanje

Cardia is blij dat de bouw van de locatie, die afgelopen april van start ging, voorspoedig verloopt. Henriette Bertels, bestuurder van Cardia: "Rijswijk, maar ook Delft, hebben te maken met lange wachtlijsten voor woonplekken voor mensen met dementie. Hof van Kerstanje voorziet in die woonbehoefte. Het wordt een locatie waarin bewoners beschikken over een ruime huurstudio en zorg op maat ontvangen uit het zorgproduct Volledig Pakket Thuis. De huurprijzen kennen een mix van sociale en middenhuur. Op de begane grond komt een aantrekkelijke ruimte voor eten en ontmoeten met terras en tuin. Met deze nieuwe woonvorm spelen we in op de behoefte aan “tussenvoorzieningen”. Er is nu weinig aanbod tussen het verpleeghuis en thuis blijven wonen. In Hof van Kerstanje krijgen mensen de zorg en aandacht die ze nodig hebben, waarbij ze zolang mogelijk hun zelfstandigheid kunnen behouden."

Hof van Kerstanje wordt gebouwd in Parkrijk en ligt vlakbij het Wilhelminapark. Het hoogste punt werd gevierd met het hijsen van de vlaggen van Cardia, Dura Vermeer en Bouwinvest. De verwachting is dat Hof van Kerstanje medio 2024 opgeleverd wordt.

Thuiszorg in RijswijkBuiten

Naast deze locatie wordt een seniorencomplex met 36 appartementen gebouwd. Bertels: "Deze royale  appartementen zijn geschikt voor mensen met een lichte zorgbehoefte. Toekomstige bewoners kunnen hier thuiszorg van Cardia afnemen. Voor ontmoeting, eten en activiteiten biedt het naastgelegen Hof van Kerstanje gastvrijheid. De appartementen gaan verhuurd worden door het Bouwinvest Healthcare Fund. Cardia gaat het wachtlijstbeheer verzorgen.”

Vooruitlopend op de oplevering van Hof van Kerstanje en de naastgelegen seniorenwoningen is het nu al mogelijk om in RijswijkBuiten thuiszorg van Cardia te krijgen. "We leveren in de seniorencomplexen van Vidomes (De Entree aan de Keizersmantelstraat) en RijswijkWonen (De Koploper aan de Porseleinvlinderstraat) de thuiszorg”, vertelt Henriette Bertels. “De samenwerking met woningcorporaties en lokale partners verloopt uitstekend.”

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau