Met De Thuishaven naar ADO

Op 6 maart gingen we naar ADO Den Haag. Daar zitten we dan. Te wachten bij de hoofdingang van het huurwoningencomplex van De Thuishaven op het busje van stichting ‘Met senioren naar ADO’. De stichting die het allemaal voor ons geregeld heeft. Meneer Feenstra, meneer Idzerda, mevrouw Roodhuiden, mevrouw Stokker en meneer Verburg en zijn zoon zitten al klaar. Later komt meneer den Uil er nog bij. De mutsen en sjaaltjes zijn uit de kast getrokken, het is namelijk erg koud buiten. Het koude weer kon deze echte ADO fans niet tegenhouden om hun cluppie te supporten. “Het gaat een lastige wedstrijd worden vandaag”, hoor ik iemand zeggen. ADO speelt vandaag tegen Heracles Almelo. Heracles Almelo staat momenteel op de 2e plek en hebben een goed team. Lastig gaat en dus zeker worden maar we houden hoop.

Met het busje

“Kijk daar komt het busje,” wordt er gezegd. Het mooie busje komt voor gereden. Ruim genoeg voor negen personen. Daar zitten we dan, onderweg naar ADO. Ik zit naast mevrouw Stokker en ze vertelt mij dat ze eigenlijk een Rotterdamse is. “Niet doorvertellen maar ik ook”, zeg ik. Zitten we dan, twee Rotterdammers onderweg naar ADO Den Haag met hele gezellige mensen.

Als we aankomen, staan er gelijk twee mannen klaar om de bewoners uit het busje te helpen. We stappen de lift in en gaan naar de skybox die speciaal is klaargemaakt voor de senioren. In de skybox staan comfortabele banken waar we kunnen wachten op de wedstrijd. Later komen mevrouw Jansen en meneer Veugelers, die waren meegereden met het busje van Cardia, er ook nog bij. Ook komen er nog bewoners van Landscheiding waardoor het een gezellige boel wordt.
Tijdens het wachten wordt er thee of koffie uitgedeeld met een koekje. Als je naar buiten kijkt zie je het mooie veld waar sommige spelers van ADO al met de warming up bezig zijn.

Gezellige avond, slecht resultaat

De wedstrijd begint om 8 uur dus we gaan met ze allen naar buiten zodat we het veld beter kunnen zien. Het is erg koud, dus er liggen kleedjes klaar op de stoelen. Voor de mensen die het echt koud hebben is er de optie om binnen op de schermen te kijken zodat niemand wat mist.

De wedstrijd begint en iedereen kijkt met spanning naar het veld. De fans van Heracles zitten vlakbij en we horen ze schreeuwen. We proberen er achter te komen wat ze precies zeggen, dat is niet altijd te verstaan. Na 11 minuten komt Heracles helaas op voorsprong. En in de 39e minuut valt de 0-2. Verslagen en ontevreden gaan we de rust in.

In de rust kan iedereen een drankje halen en worden er bitterballen rondgebracht. Dit maakt de sfeer natuurlijk weer een stukje beter. Ondanks dat iedereen het erg jammer vindt, is het erg gezellig. Er wordt gepraat en gelachen.

Als in de tweede helft ook nog de 0-3 valt, is het voetballend wel een beetje over. “Het was een hele gezellige avond met een slecht resultaat,” zegt de zoon van Meneer Verburg tegen zijn vader.
Na de wedstrijd worden we weer netjes opgehaald door hetzelfde busje en worden we weer afgezet op de thuishaven. 

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau