Alzheimer Café feestelijk van start in Rijswijk

Het Alzheimer Café is terug van weggeweest. Deze maandelijkse ontmoetingsplek voor iedereen met een vorm van dementie, hun naasten en belangstellenden, werd op dinsdag 2 april op feestelijke wijze heropend in wijkcentrum Stervoorde. Wethouder Gijs van Malsen, bestuurders Ellen Maat namens Florence, Henriëtte Bertels namens Cardia en Mieke Ruigrok van Welzijn Rijswijk waren erbij, evenals Gert Teusink, voorzitter van Stichting Alzheimer regio Haaglanden.

Wethouder Gijs van Malsen legt uit dat deze ontmoetingsplek belangrijk is, want ‘het aantal mensen met een vorm van dementie neemt toe.’ Het Alzheimer Café past in de koers van de gemeente om een dementievriendelijke gemeente te worden.

Een Alzheimer Café betekent een avond met deskundige sprekers en interessante onderwerpen, maar zeker ook met gezelligheid, muziek en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten en waar ruimte is voor openhartige gesprekken, oprechte aandacht en een luisterend oor.

‘En dat is waar het om gaat,’ aldus Ellen Maat, bestuurder bij Florence, ‘het onderlinge contact en de verbinding. Florence kan als zorgorganisatie bijdragen om iedereen te steunen in het omgaan met dementie.’

Voor Henriëtte Bertels, bestuurder van Cardia, is ook het toegankelijk maken van informatie over dementie belangrijk. ‘Met de Alzheimer Cafés zorgen we voor een betere kennis over de ziekte dementie. Laagdrempelig en bereikbaar voor iedereen.’

Wilt u een Alzheimer Café bijwonen?

Op www.alzheimer-nederland.nl vindt u informatie en data van de Alzheimer Café’s bij u in de buurt.

In Rijswijk is vanaf mei op elke laatste dinsdag van de maand een Alzheimer Café in wijkcentrum Stervoorde, met uitzondering van de zomermaanden.

In Den Haag biedt Cardia in de wijken Loosduinen en Mariahoeve Alzheimer Cafés aan. Meer informatie daarover vindt u op deze pagina.  

In Leidschendam-Voorburg vindt eveneens maandelijks een Alzheimer Café plaats in Florence woonzorgcentrum De Mantel.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau