Samenwerking Rijswijk Wonen en Cardia officieel vastgelegd

Samenwerking Rijswijk Wonen en Cardia officieel vastgelegd

Op 25 maart werd de samenwerking tussen Rijswijk Wonen en Cardia officieel vastgelegd door het ondertekenen van een formele samenwerkingsovereenkomst. Chantal Strang (Manager Wonen bij Rijswijk Wonen) en Janneke Haasnoot (Regiomanager Cardia) tekenden de overeenkomst namens de bestuurders van beide organisaties.

De samenwerking tussen Rijswijk Wonen en Cardia loopt al jarenlang naar volle tevredenheid van beide partijen. Beide organisaties wilden de prettige samenwerking daarom formeel vastleggen in een samenwerkingsovereenkomst.

Afspraken over huurwoningen in Beukenheim en Onderwatershof

De samenwerkingsafspraken gaan over de toewijzing van woningen in Beukenheim en Onderwatershof; twee aparte gebouwen met huurappartementen voor senioren. Beukenheim is een seniorencomplex met woningen in de sociale huurklasse en Onderwatershof is een seniorencomplex met huurwoningen in de vrije sector. De beide gebouwen zijn centraal gelegen in Oud Rijswijk en met elkaar verbonden door een interne gang zodat de bewoners van Beukenheim gebruik kunnen maken van de faciliteiten (waaronder een kapper, restaurant en fysio- en huisartsenpraktijk). In Onderwatershof worden naast de normale huurwoningen een aantal etages gehuurd door Cardia voor intramurale verpleeghuiszorg.

 

Foto: Onderwatershof en Beukenheim

Bewoners staan centraal bij het maken van de afspraken

Het doel van de overeenkomst is om voor een langere periode afspraken te maken over woningtoewijzing en verhuur en beheer. Daardoor kunnen de bewoners van het wooncomplex hier zo goed en zo lang mogelijk blijven wonen. In de woongebouwen Beukenheim en Onderwatershof is namelijk sprake van het scheiden van wonen en zorg, conform het beleid van de overheid. Rijswijk Wonen sluit met de bewoner een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Cardia levert zorg aan de bewoner. Op deze manier zijn wonen en zorg van elkaar gescheiden. Maar zowel voor Rijswijk Wonen als Cardia is het van belang dat beide diensten van goede kwaliteit en op elkaar afgestemd zijn.

Met deze samenwerkingsovereenkomst zijn de afspraken voor de komende 5 jaar vastgelegd. Zo kunnen Rijswijk Wonen en Cardia de samenwerking met veel vertrouwen voortzetten.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau