Studenten komen wonen in De Thuishaven en Tabitha

Eind september verwelkomde De Thuishaven met trots twee nieuwe bewoners. Twee studentes van de Haagse Hogeschool ontvingen officieel de sleutels van hun kamers in een huurwoning aan de Seinpoststraat. Dit was tevens het startsein van een innovatieve samenwerking van Cardia met Connect Generations. In de loop van oktober ontvangen ook 5 studentes in woonzorgcentrum Tabitha de sleutel van hun kamer.Connect Generations is gericht op het verbinden van zorgorganisaties met studenten. Hiermee wordt een win-win situatie gecreëerd. In ruil voor een betaalbare huisvesting gaan de studenten een aantal uur per maand vrijwilligerswerk doen voor Cardia.

In Den Haag is er een tekort aan kamers voor studenten en in de zorg is een tekort aan personeel. De studenten die in de kamers in De Thuishaven en Tabitha komen wonen gaan persoonlijke aandacht geven aan bewoners. Dit ontlast de zorgmedewerkers en voorkomt eenzaamheid. We brengen generaties samen én hopen de studenten enthousiast te maken voor het werken in de zorg.

De studentes van De Thuishaven stellen zich graag aan u voor

Sarah Baas en Magdalena Juckers kijken ernaar uit om hun nieuwe avontuur in De Thuishaven te beginnen. Ze zijn vastbesloten om hun tijd en energie te investeren in het ondersteunen van de bewoners en het maken van herinneringen voor het leven. Zij stellen zich graag aan u voor in onderstaand bericht:

Beste bewoners van De Thuishaven. Mijn naam is Magdalena Juckers. Ik ben 18 jaar en een eerstejaars studente op de Haagse Hogeschool waar ik de opleiding International and European law volg. Ik ben het middelste kind van vijf en kom uit Hoogkarspel.
In mijn vrije tijd lees ik graag boeken en hou ik van leuke dingen doen samen met mijn vrienden/familie. Ook hou ik van reizen, ik ben het afgelopen jaar voor 6 maanden in Zuid-Afrika geweest waar ik familie heb wonen. De foto is gemaakt bij het meer van Luzern, een heel mooi stadje in Zwitserland.

Mijn naam is Sarah Baas en ik ben 21 jaar. Ik hou van gezelligheid, samen een koffietje of theetje drinken, iets lekkers bakken en ik geniet ervan om even naar buiten te gaan om een rondje te wandelen. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Verpleegkundige aan de Haagse Hogeschool. Dit doe ik met veel plezier!
Binnenkort hoop ik in De Thuishaven te komen wonen. Daar heb ik erg veel zin in! Ik kijk er naar uit om u te ontmoeten en u te leren kennen. Ik hoop dat we een mooie en waardevolle tijd met elkaar mogen hebben.

De samenwerking is een inspirerend voorbeeld van hoe verschillende generaties elkaar kunnen versterken en de verbinding met elkaar opzoeken.

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau