Licht voor elkaar

Mevrouw Spaans is dit jaar 106 jaar oud geworden. Daarmee is ze de oudste bewoner van De Thuishaven, zelfs van Scheveningen. Haar kinderen zijn heel belangrijk voor haar. “Ik kan niet zonder mijn kinderen, ze doen alles voor mij.”

Mevrouw Spaans vertelt samen met haar dochter Lenie over haar leven, het wonen op Scheveningen en over het licht dat haar kinderen haar geven.
“Met het sluiten van Duinrust en daarmee de verhuizingnaar De Thuishaven kwam ik weer op mijn oude woonlocatieterecht”, vertelt mevrouw Spaans. “In 1993 woonde ik in de seniorenflat die aan De Thuishaven verbonden is. In 2016 verhuisde ik naar Duinrust. Ik heb hier een fijn uitzichtop het grasveld. Elke dag kijk ik naar de honden buiten.Van een afstandje vind ik honden wel leuk, “ lacht ze.

Mooier maken

Mevrouw Spaans heeft vier dochters en een zoon. “Zij doen allemaal iets om mij te helpen en daarmee mijn dagmooier te maken. Ze betekenen heel veel voor mij. Ik heb daarnaast ook nog twaalf kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. Een grote familie dus.”

Verjaardag

Haar dochter Lenie vult aan: “Voor de honderdste verjaardag van mijn moeder kwamen we met z’n allen bij elkaar.Ook de kleinkinderen die niet in Nederland wonen, kwamen.Helaas konden we het door de coronamaatregelen dit jaar niet groots vieren. Ze werd in mei 106, tijdens de eerste coronagolf. We mochten haar niet bezoeken. We stonden met een tafel, hapje en drankje buiten en zwaaiden naar mijn moeder en belden haar.”
“Tot mijn 36e jaar droeg ik de Scheveningse dracht”

Het hele interview lees je in het Cardia magazine:
Cardia Magazine december: Geef Licht!

Deel dit item