Kleinschalig wonen in Landscheiding

"Samen lunchen aan de eerste tafel in het Grand Café"

Cardia locatie Landscheiding biedt kleinschalige ouderenzorg voor mensen met dementie, én voor mensen met lichamelijke problemen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Peter Gerrets is één van de bewoners van het verzorgingshuis. Als je rond een uur of 12 het Grand Café van Landscheiding binnenloopt, zie je hem aan het eerste tafeltje zitten. Daar geniet hij met een vast clubje van zijn broodje. “Als 72-jarige ben ik de benjamin van de club. Maar dat merk ik niet. Ondanks het grote leeftijdsverschil ervaar ik echt vriendschap. Ik zou geen andere tafel willen, ik heb zoveel plezier,” vertelt meneer Gerrets enthousiast.

 n september 2021 kwam meneer Gerrets wonen in Landscheiding, een locatie voor kleinschalige ouderenzorg in de wijk Mariahoeve in Den Haag. Na de amputatie van zijn beide onderbenen moest hij op zoek naar een verzorgingshuis.  “Ik kon gelukkig hier in Landscheiding terecht. Mijn zus heeft alles geregeld”, vertelt meneer Gerrets.

Wat maakt het wonen in Landscheiding zo fijn voor u?

“Ik heb goed contact met de andere bewoners en ben erg tevreden over de verzorging en de activiteiten. En mijn appartement is fijn.” Meneer Gerrets kijkt om zich heen. In zijn appartement staat een grote boekenkast met onder andere twee bekende schoolfiguren: Ot en Sien. Aan de andere kant van de boekenkast staat een trein. Het verzamelen en lezen van informatie over treinen en trams is een grote hobby van meneer Gerrets.

Hoe ziet uw dagbesteding eruit?

Peter Gerrets is zijn hele leven predikant geweest. Hij volgde een onderwijzersopleiding, maar kreeg al snel de roeping om theologie te studeren. “Het vak interesseerde mij heel erg. Ik houd van dingen eenvoudig uitleggen, daar ligt echt mijn kracht. Ik ga nu ook veel naar de activiteiten van de geestelijk verzorger. Dat vind ik heerlijk om bij te wonen. Hij neemt me bijvoorbeeld mee naar het Mannencafé en naar de kerkdiensten. Ik ga ook veel naar de stoelgym, dat is erg gezellig. Daar ontmoet ik veel andere mensen.

Kleinschalig wonen in Landscheiding, hoe gaat dat in de praktijk?

Ik heb een fijn groepje mensen om mij heen op de afdeling waar ik woon. Met hen lunch ik vrijwel elke dag. En als ik er een keer niet ben omdat ik niet in orde ben, hoor ik soms dat één van de anderen naar me gevraagd heeft. Of er komt iemand naar me toe. Dat vind ik zo fijn, ik word echt gezien.”

Meneer Gerrets is zelf ook een zorgzaam type. Hij heeft veel vriendschappen en zorgt ook graag voor zijn medebewoners. “Toen het hier een tijdje dicht was door corona speelde ik gastheer in de huiskamer. Ik bleef om het hoekje kijken om met mensen te praten. Ik vind het erg belangrijk om te weten waar mensen mee bezig zijn. Daarom probeer ik echt iedereen bij de gesprekken in de huiskamer te betrekken. “Ik zie Landscheiding echt als een thuis. Ik heb het naar m’n zin met de lunch met ons vaste groepje. Het eten is prima, de verzorging is goed en ik heb fijne vriendschappen.”

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau