Bloemenman overhandigt cheque voor aanpassingen duofietsen

Afgelopen dinsdag heeft de bloemenman van de Rijswijkse zaterdagmarkt een cheque overhandigd aan de fietsclub van Onderwatershof. Deze cheque is bedoeld voor onderhoud van de fietsen. Met zomerse dagen in zicht stappen de Rijswijkse senioren maar al te graag op de duofiets. Door dit intensieve gebruik is onderhoud van de fietsen nodig. "We zijn erg dankbaar dat Daan Souverijn, de bloemenman uit Rijswijk, deze rekening voor ons betaalt," vertelt André van Zomeren.

Het fietsproject van Onderwatershof heeft inmiddels een dubbele duofiets, twee rolstoelfietsen en twee riskja's. "De wielen van de riskja's moeten opnieuw worden gespaakt. Daarnaast hebben de duofietsen stoeltjes nodig die kunnen draaien zodat ouderen makkelijker kunnen gaan zitten." Dit onderhoud brengt de nodige kosten met zich mee. Daan Soeverijn vindt de fietsclub zo'n mooi initiatief dat hij graag een handje helpt met deze kosten:

"Ik heb de start van de duofietsen meegemaakt. Een prachtig initiatief. Veel bewoners van Onderwatershof ken ik van vroeger. Nu komen ze op zaterdag een bloemetje halen," aldus Daan Soeverijn.

Lees verder in Groot Rijswijk: Bloemenman zorgt voor aanpassingen duofietsen Onderwatershof | Al het nieuws uit Rijswijk (rodi.nl)

Oplossing tegen eenzaamheid

"Het fietsproject is bedoeld om mensen mee naar buiten te nemen en een leuke activiteit te geven waar ze naartoe kunnen leven," vertelt André.

André van Zomeren maakt samen met 50 vrijwilligers dagelijks fietstochten door het prachtige Rijswijk. Vrijwilligerswerk is erg belangrijk voor ouderen en ook de minister beaamt het belang van deze vrijwilligers. Zij vereerde Onderwatershof begin juni met een bezoekje:

"Het is heel erg belangrijk dat vrijwilligers met de ouderen fietsen. De ouderen zijn actief, ze zijn fysiek in beweging. Wie wil dat niet," aldus minister van Langdurige Zorg en Sport Conny Helder.

Lees meer: Bezoek minister Helder aan Onderwatershof - Actueel - Hart voor zorg - Cardia

Wil jij mee fietsen als vrijwilliger?

De fietsclub is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om eropuit te gaan met de ouderen.
Houd jij van fietsen en heb je wat tijd over? Word lid van de fietsclub! Want fietsen is gezond en beweging zorgt voor een glimlach!

Foto: Robert Heijdemann

Deel dit item

Direct contact ×

Stel een vraag over wonen of (thuis)zorg van Cardia

Waar kunnen we u mee helpen?

Aanhef:
Aanvraag verstuurd
Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact op!

Direct contact

Klantenbureau